MENIU

UPDATE Teroare la Viena: patru oameni înjunghiaţi, toți sunt în stare gravă (VIDEO)

Un incident grav a avut loc în Viena, miercuri seară, în apropierea celebrului parc Prater. Patru oameni au fost grav răniţi, prin înjunghiere, transmite Reuters. 

UPDATE 00.30: Potrivit Reuters, poliția nu poate face o legătură clară între cele două incidente, asta și pentru că nici măcar nu are indicii clare asupra motivului.

Primul atac a avut loc la ora locală 7:45 p.m. într-o zonă rezidențială a comunității evreiești, în apropierea celebrului parc Prater.

“Un barbat a atacat o familie -mama, tata și fiica de 17 ani- cu un cuțit. Cei trei au fost grav răniți și viețile lor sunt în pericol,” a declarat purtătorul de cuvânt al poliției vieneze, adaugând că victimele sunt cetățeni austrieci.

“O jumătate de oră mai târziu, o altă persoană a fost înjunghiată în apropierea stației de metrou Praterstern iar viața victimeir este în pericol. Nu știm dacă cele două atacuri au legătură și nici care ar fi putut fi motivele,” a precizat oficialul.

Un bărbat cu cetățenie afgană a fost reținut în legătură cu cel de-al doilea atac, dar alte informații nu au fost făcute public.

La Viena n-au mai avut loc atacuri islamiste din 2015.

UPDATE 23.35: Toate cele patru victime sunt în stare critică. (Kristen Holmes/CNN)

UPDATE 23.30: Desfăşurarea atacului, pas cu pas (sursă: https://www.ilfattoquotidiano.it) La ora locală 19:30/19:45, un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat și a rănit o familie, tatăl, mama şi fata, în faţa unui restaurant, în districtul Leopoldstadt. Cei trei au fost transportaţi la spital şi ar fi în stare gravă. Potrivit martorilor, înjunghierea ar fi fost precedată de o luptă. Atacatorul a reuşit să fugă, iar la metrou ar fi rănit un alt trecător. 

UPDATE 23.20: Informaţii încă neconfirmate despre încă un rănit, în urma celui de-al doilea atac.

UPDATE 23.15: Poliţia vieneză a confirmat, pe twitter, că au fost două evenimente, însă nu a oferit nicio informaţie despre al doilea, cu excepţia faptului că s-a petrecut lângă o staţie de metrou, în aceeaşi zonă în care a avut loc şi primul atac.

UPDATE 23.00: Pe reţelele de socializare circulă informaţii despre un al doilea atac, în apropierea unei staţii de metrou.

UPDATE 22.30: Autorităţile au difuzat prima fotografie cu suspectul, surprins într-o staţie de metrou. Primele speculaţii sunt că ar fi de origine arabă. 

UPDATE: Garniturile de metrou nu mai opresc la staţia de metrou din apropierea locului unde a avut loc atacul. Martori povestesc că înainte ca cele trei victime să fie înjunghiate, ar fi avut loc o luptă, probabil pentru a se apăra de atacator.    

Ştire iniţială:

Mesajele postate pe twitter de oameni care au asistat la atac avertizează că agresorul loveşte la întâmplare şi fuge. Cele trei victime, un bărbat şi două femei, tatăl, mama şi fiica, au fost transportate de urgenţă la spital şi s-a declanşat o amplă operaţiune a poliţiei şi a trupelor speciale este în desfăşurare.

Mai multe articole despre:
atac Viena înjunghiat