MENIU

ATAC CIBERNETIC GOLDENEYE. Activitatea de supraveghere a centralei de la Cernobîl, afectată

ATAC CIBERNETIC GOLDENEYE. Calculatoarele de la Cernobîl au fost afectate de atacul cibernetic care se propaga marţi în întreaga lume, determinându-i pe tehnicienii de la centrala nucleară ucraineană, care este oprită, să măsoare radioactivitatea cu contoare Geiger, a afirmat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor ucrainene, citată de AFP.

ATAC CIBERNETIC GOLDENEYE. ''Tehnicienii noştri măsoară radioactivitatea cu contoare Geiger la locul centralei, cum se făcea în urmă cu decenii'', a declarat Olena Kovalciuk, purtătoare de cuvânt a Agenţiei guvernamentale de administrare a zonei de excludere de la Cernobîl, deoarece sistemul Windows, care gestiona automat supravegherea radioactivităţii, este inoperant, scrie Agerpres

ATAC CIBERNETIC GOLDENEYE. AFP precizează că un val masiv de atacuri cibernetice, amintind de modul de operare al virusului WannaCry în luna mai, se răspândea marţi în rândul mai multor companii europene şi americane, după ce a lovit întreprinderi mari şi structuri guvernamentale în Ucraina şi Rusia.