MENIU

Lazăr Comănescu: Doi români răniţi în atacul de la Nisa. MAE oferă asistenţă

Ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, a precizat pentru Realitatea TV că în atentatul din Nisa au fost răniţi şi doi români.

"Din informaţiile pe care le avem, din fericire, nu există români decedaţi. Sunt două persoane rănite, însă ambasada, consulatul sunt în contact cu autorităţile locale. (...) Din câte ştiu, sunt două persoane îngrijite medical şi Consulatul din Marsilia e în legătură cu autorităţile locale pentru a acorda asistenţă. Se pare că e vorba de români care locuiesc acolo", a precizat ministrul Lazăr Comănescu la Realitatea TV.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat, în această dimineaţă, că, prin intermediul Ambasadei României în Franța și Consulatului General la Marsilia, întreprinde în regim de urgență demersurile legale pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia victimelor de la Nisa.,

În plus, o echipă consulară se deplasează la fața locului pentru a oferi asistența necesară.

Cetățenilor români şi rudelor acestora li s-au pus la dispoziție mai multe numere de telefon pentru a afla informaţii legate de posibile victime. Toate apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și vor fi preluate de operatorii Call Center 24 de ore din 24. Cei interesaţi pot suna, de asemenea, la linia verde activată de autoritățile franceze. Dacă aţi fost martori ai atentatului de la Nisa ne puteţi scrie şi ne puteţi trimite imagini pe martorocular@realitatea.net sau pe portalul de ştiri realitatea.net, la rubrica martor ocular.

Cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața joi seara într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei.