MENIU

Armele redutabile cu care Rusia a înspăimântat Vestul

Deși o mare parte din tehnica militară rusească este învechită, Moscova se poate încă mândri cu arme sofisticate și este totuși una dintre forțele militare ale lumii.

O serie de arme redutabile ale Rusiei provoacă îngrijorarea responsabililor militari din NATO.

Iată o scurtă listă:

1. Racheta intercontinentală RS-28 Sarmat poate transporta un focos nuclear de 2.000 de ori mai puternic decât cel de la Hiroshima. Arma, denumită de americani Satan 2 va intra în dotarea armatei Rusiei în 2018.

2. T-14 Armata. Tancul este primul care beneficiază de o capsulă internă blindată care conferă un plus de protecţie echipajului format din trei membri. Experţi militari ruşi şi ocidentali susțin că T-14 Armata va depăşi ca performanţe orice tanc produs în Vest.

3. Rachetele cu rază scurtă de acțiune Iskander pot purta focoase nucleare și recent au fost dotate cu dispozitive de bruiaj si tinte false.

4. S-400 este un sistem defensiv anti-aerian operat în prezent doar de Armata Rusiei. Rachetele asigură apărarea antiaeriană folosind rachete cu rază medie și lungă de acțiune care pot lovi ținte aflate până la 400 de km.

Țintele posibile ale rachetelor S-400 includ o serie largă de aeronave și rachete balistice.

5. Cu o greutate de 14.700 de tone, submarinele Borei sunt cu puţin mai mici decât predecesoarele lor, submarinele masive din clasa Typhoon. Dar cu o capacitate de16 rachete balistice Bulava, fiecare ducând 6-10 focoase cu o rază de 8.300 kilometri, reprezintă o forţă de bază pentru armata rusă.

 

Mai multe articole despre:
Rusia rachetă arme Iskander borei satan 2 Sarmat