MENIU

Armata Israeliană anunță că a ajuns în centrul orașului Gaza. Lupte dure cu militanții ascunși în tuneluri

Forțele armate israeliene au anunțat că au ajuns în "inima" orașului Gaza și că au eliminat zeci de comandanți Hamas. Potrivit unui comunicat oficial, este pentru prima dată într-un deceniu când armata Israelului luptă în centrul orașului Gaza.

„Acesta este un război complex și dificil și, din păcate, are costuri”, a spus generalul-maior Yaron Finkelman, adăugând că armata „nu tăcea până când misiunea noastră nu va fi încheiată”, relatează Al Jazeera.

 

"Acțiunile noastre afectează inima activităților Hamas. Am eliminat zeci de comandanți, am dezvelit multe tuneluri și lovim puternic inamicul”, a transmis comandantul într-un comunicat.

 

Israelul spune că a încercuit orașul Gaza și a împărțit fâșia de coastă asediată în două. În ciuda apelurilor și a demonstrațiilor din Occident, a continuat bombardamentul în Gaza. Criticii spun că loviturile Israelului sunt disproporționate, având în vedere numărul mare de civili uciși.

 

Bilanţul victimelor războiului din Fâşia Gaza a crescut la 10.328 de morţi, inclusiv 4.037 de copii, anunţă marţi, Ministerul Sănătăţii al Hamas, relatează AFP, potrivit News.ro. Un bilanţ anterior anunţa 10.022 de morţi.

 

 

Mai multe articole despre:
armata in gaza lupte israel hamas palestina