MENIU

Armata americană recunoaşte: A ucis din greşeală doi copii în Siria

<p>Armata americană recunoaşte: A ucis din greşeală doi copii &icirc;n Siria</p>

Armata americană a recunoscut pentru prima data că bombardamentele pe care le-a efectuat în Irak și Siria au avut şi victime civile ale bombardamentelor pe care le-a efectuat în Irak și Siria.  

Armata americană a admins că a ucis doi copii într-un atac aerian contra gruparii extremiste Khorasan, în noiembrie 2014, în apropiere de Harem, în Siria. 

"Regretăm aceste decese accidentale", a declarat, citat într-un comunicat, generalul american James Terry, comandantul Comandamentul militar care conduce atacurile coaliției (CJTF), relatează AFP.

Ancheta militară americană conchide că "atacurile aeriene efectuate împotrivă instalațiilor folosite de către grupul Khorasan în apropiere de orașul Harem au provocat probabil moartea a doi copii non-combatanți", se arată în comunicat, conform bzi.ro.

În comunicat nu se precizează acest lucru, dar în atacurile de pe 5 și 6 noiembrie împotrivă Khorasan a fost ucis artificierul grupului, francezul David Daoud Drugeon, un expert în explozibili din cadrul gruparii, care planifica atentate în state occidentale.

Înainte de atacuri, armată americană a "verificat riguros" clădirile vizate și a conchis că gruparea Khorasan le utiliza "exclusiv în scopuri militare", se mai precizează în comunicat.

Conform acestei evaluări, "nu existau indicii potrivit cărora erau copii în clădirile vizate".. Bombardamentele au provocat de asemenea "răni ușoare" unui număr de doi "adulți non-combatanți" care locuiau în apropiere, potrivit aceleiași surse.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Siria armata americană copii ucişi