MENIU

Țânțar purtător al virusului Zika, detectat în Florida! Femeilor gravide li se cere să evite statul

Direcţia de Sănătate Publică din Marea Britanie le cere femeilor însărcinate să evite orice călătorie neesenţială în statul american Florida, după ce autorităţile sanitare au confirmat patru cazuri de transmitere locală a virusului Zika, prin intermediul unui ţânţar purtător, scrie Reuters.

Direcţia de Sănătate Publică din Marea Britanie le cere femeilor însărcinate să evite orice călătorie neesenţială în statul american Florida, după ce autorităţile sanitare au confirmat patru cazuri de transmitere locală a virusului Zika, prin intermediul unui ţânţar purtător, scrie Reuters, potrivit News.ro.

Florida, care este o destinaţie populară de vacanţă pentru britanici, a raportat vineri patru cazuri de transmitere locală a virusului Zika. Autorităţile sanitare au concluzionat că persoanele infectate cu virusul Zika au fost cel mai probabil muşcate de un ţânţar local, originar din apropiere de metropola Miami.

”Femeile însărcinate ar trebui să ia în considerare amânarea unor călătorii neesenţiale în zonele afectate până la sfârşitul sarcinii”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică din Marea Britanie.

Anterior, autorităţile locale au avertizat că sezonul tânţarilor va duce la izbucniri locale ale infectării cu virusul Zika în statele Florida, Texas şi Louisiana.

Anunţul sosirii virusului Zika în zona continentală a Statelor Unite vine după ce congresmanii nu au reuşit să stabilească un plan de finanţare pentru combaterea unei eventuale epidemii.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) a anunţat vineri că 279 de femei însărcinate au arătat semnele infecţiei cu virusul Zika, dintre care 157 sunt din SUA continentală, iar restul de 122 sunt din teritoriile americane.

În cazul adulţilor, virusul Zika se manifestă sub forma unei gripe, însă a fost asociat cu microcefalia în cazul nou-născuţilor infectaţi în timpul sarcinii.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie Florida virusul Zika