MENIU

Politica administraţiei Trump în relația cu România a fost dezvăluită

Americanii risipesc îngrijorările României cu privire la relaţiile bilaterale. Doi politicieni republicani au declarat că Donald Trump va înţelege repede că România se numără printre prietenii Statelor Unite şi că acest lucru va duce la consolidarea cooperării dintre cele două ţări. 

Invitaţi de Ambasada României în Statele Unite la evenimentele organizate cu ocazia zilei naţionale, politicienii republicani şi-au arătat încrederea în viitorul relaţiilor dintre Bucureşti şi Washington. 

,,Cred că Donald Trump, în calitate de președinte al SUA, va realiza foarte repede care ne sunt prietenii în lume și, de asemenea, că România este, cu siguranța, unul dintre ei,, spune JASON CHAFFETZ, preşed. Comitetul pentru Control şi Reformă.

Mai mult decât atât, lucrurile chiar se pot îmbunătăţi pe viitor. 

,,Cu noua administrație Trump, sunt foarte entuziast pentru că relațiile noastre bilaterale, între România și SUA, nu numai că vor continua să fie puternice, dar se vor și consolida.,, ROBERT ADERHOLT, Comisia pentru Securitate şi Cooperare. 

În schimb, norvegienii nu au motive de bucurie. Ministrul Apărării al Guvernului de la Oslo a cerut administraţiei Trump să îşi clarifice politica faţă de Rusia. Oficialii norvegieni au amintit despre noile rachete ale Rusia şi care pot atinge Europa, dar şi despre submarinele silenţioase create la Moscova. 

Mai multe articole despre:
Donald Trump SUA-România