MENIU

Americanii se tem mai mult de atacurile teroriste, decât în perioada de după 9/11

Conform unui sondaj, realizat de postul de televiziune NBC News și publicația Wall Street Journal, 47% dintre americani consideră că țara lor este protejată mai slab, de eventuale atacuri teroriste,  decât înainte de prăbușirea turnurilor gemene (WTC). Mai mult, numărul americanilor care se tem, în prezent, de posibile atacuri teroriste, venite din partea grupării jihadiste Statul Islamic, ce operează în Siria și Irak, îl depășește pe cel al cetățenilor americani, preocupați de amenințările teroriste, imediat după evenimentele de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, doar 26% dintre persoanele intervievate consideră că viața în America a devenit mai sigură, după evenimentele de la 9/11. În același timp, 61% dintre cetățenii americani consideră că utilizarea forței militare, împotriva jihadiștilor Statului Islamic, este în interesul țării.

În conformitate cu un sondaj efectuat anul trecut, doar 21% dintre americani au fost favorabili trimiterii de trupe, de către SUA, în Siria, pentru înlăturarea regimului lui Bashar al-Assad. Totodată, potrivit actualului sondaj, numai 32% dintre americani sprijină politică externă, promovată de administrația președintelui Barack Obama.

Această cercetare sociologică, efectuată între 3 și 7 septembrie 2014, a implicat peste 1.000 de persoane, având o marjă de eroare de 3,1%.

 

Mai multe pe Agerpres.