MENIU

Alarmă falsă la Casa Albă. Incendiu în exteriorul reședinței lui Barack Obama

Un zgomot puternic a fost auzit sâmbătă pe peluza sudică a Casei Albe chiar înainte de plecarea președintelui Barack Obama și a familiei sale cu elicopterul, relatează Reuters, citat de Agerpres.   Ulterior, situația de la Casa Albă declanșată de un zgomot puternic auzit sâmbătă dimineață pe peluza sudică a fost pusă sub control, neexitând o amenințare gravă, informează media citate de Reuters.

O postare pe Twitter al postului de radio local WTOP citează Serviciul Secret afirmând că s-a declanșat un incendiu la un colț de stradă în afara Casei Albe dar că situația nu este considerată o amenințare gravă și situația de securitate este sub control.

Anterior, Reuters a scris că Casa Albă a fost închisă după ce s-a auzit un zgomot puternic pe peluza sudică, înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să îmbarce într-un elicopter.

Casa Albă a fost închisă după ce a fost auzit un zgomot puternic Casa Albă a fost închisă sâmbătă, după ce un zgomot puternic s-a auzit pe peluza sudică, cu câteva minute înainte ca președintele Barack Obama și familia sa să se îmbarca într-un elicopter, informează Reuters, citând informații furnizate de mai mulți ziariști. Zgomotul puternic i-a determinat pe agenții Serviciului Secret să aducă presa înapoi în sala de briefing, să închidă ușile și să închidă clădirea. Barack Obama și familia sa nu se aflau pe peluza sudică la momentul la care zgomotul a fost auzit.

"Starea de izolare continuă, existând un mare nivel de consternare în rândul agenților Serviciului Secret care se află în afara clădirii", se menționează într-o depeșă comună a ziariștilor de la fața locului (pool report — n.r.). Obama și familia sa urmau să se deplaseze cu elicopterul la baza Andrews pentru a se îmbarca în Air Force One și a călători la Selma, Alabama, pentru a comemora 50 de ani de la un marș pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare. AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan)

Zgomotul i-ar fi determinat pe agenții Serviciului Secret să-i mute pe ziariști înapoi în camera de briefing și să închidă ușile. Barack Obama și familia sa nu se aflau pe peluza sudică la momentul la care zgomotul a fost auzit, notează Reuters.

Știre in curs de actualizare