MENIU

Focuri de armă la Capitoliul din Washington. Atacatorul a fost arestat. Un poliţist, rănit uşor

Focuri de armă în sediul Congresului Statelor Unite. Washington Post anunţă că focurile de armă au fost auzite în centrul destinat vizitatorilor din Clădirea Capitoliului, Washington, şi că atacatorul a fost prins. Sediul Congresului Statelor Unite şi Casa Albă au fost închise din cauza incidentului, în urma căruia un poliţist a fost rănit, însă starea lui nu este gravă.

UPDATE. "A existat un incident izolat. Nu există nicio ameninţare activă pentru public", a anunţat poliţia din Washington, într-un mesaj postat pe Twitter.

UPDATE. Şi autorul atacului armat a fost rănit în schimburile de focuri, fiind transportat spre spital. Nu există însă informaţii despre gravitatea rănilor agresorului.

Un ofițer al poliției Capitoliului, care a dorit să își păstreze anonimatul, a făcut cunoscut că suspectul reținut era rănit și a fost transportat la spital. El nu a oferit detalii suplimentare, însă a menționat că nu există alte persoane suspecte în legătură cu acest caz.

Atacatorul a fost deja prins, scrie AP. Într-un e-mail transmis către personalul Senatului Statelor Unite se arată că "au fost trase mai multe focuri", cerându-le angajaţilor să rămână în birouri.

De asemenea, CNBC scrie că un poliţist a fost rănit, nefiind însă în stare gravă. Sediul Congresului Statelor Unite şi Casa Albă au fost închise din cauza incidentului.

Angajaţii celor două instituţii au primit recomandarea de a rămâne în birouri până la restabilirea securităţii.

BBC scrie că oamenilor de afară li s-a spus să caute un loc unde să se adăpostească, la ora actuală nefiind permisă intrarea sau ieşirea din sediul Congresului. 

Congresul SUA este în vacanţă, de Paştele Catolic, însă câţiva membri ai Congresului şi o parte din personal se află în sediu. 

Mai multe articole despre:
Casa Albă focuri de armă Capitoliu