MENIU

Alertă în Belgia: Doi suspecţi de terorism, arestaţi! Unul dintre ei a fost inculpat

Belgia menține nivelul de alertă 3 după noua operațiune antiteroristă

Doi suspecţi de terorism au fost arestaţi, sâmbătă, în urma unor raiduri în două mari oraşe din Belgia, Mons şi Liege. Cei doi ar fi plănuit mai multe atacuri teroriste pe teritoriul Belgiei. Unul dintre ei a fost inculpat pentru tentativă de asasinat terorist.

UPDATE: Justiția belgiană a inculpat sâmbătă un bărbat pentru tentativă de asasinat terorist în cadrul unui dosar privind un posibil atentat în Belgia, după ce el și fratele lui au fost reținuți vineri seară, a anunțat parchetul belgian, relatează AFP.

Nourredine H., în vârstă de 33 de ani, este acuzat de "tentativă de a comite o omucidere voluntară într-un context terorist și participare la activitățile unui grup terorist", conform comunicatului parchetului.

Fratele lui, Hamza H., a fost eliberat sâmbătă fără a fi inculpat.

Poliția belgiană a arestat doi bărbați suspectați de plănuirea unui atac pe teritoriul țării după percheziții efectuate vineri seara, au anunțat sâmbătă procurori federali, relatează Reuters.

Cei doi suspecți, Nourredine H. și fratele acestuia Hamza H., vor compărea sâmbătă în fața unui judecător pentru a se decide dacă vor rămâne în custodia poliției.

Potrivit unei declarații a biroului procuraturii federale, poliția belgiană a efectuat percheziții în șapte locuințe din regiunea Mons și o altă percheziție într-o casă din Liege. Nu au fost descoperite arme sau explozibili.

Nivelul de alertă de teroristă în Belgia este la trei dintr-un maximum de patru, ceea ce înseamnă un nivel "grav," o ameninţare fiind "posibilă şi probabilă".

Mai multe articole despre:
Belgia raiduri suspecti terorism