MENIU

Alertă de securitate în Germania. Luare de ostatici în Gara Centrală din Koln. Ce s-a întâmplat

Sute de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi, luni, la Gara centrală din oraşul german Köln, după un incident de securitate, afirmă surse citate de publicaţiile Focus şi Bild, potrivit Mediafax. Poliţia germană a anunţat luni după-amiază că l-a capturat pe autorul sechestrării unei femei în gara din Koln, în urma unui asalt în timpul căruia autorul a fost grav rănit, fără să ofere precizări cu privire la motivaţiile agresorului.

UPDATE 17.30: 'Suspectul este sub controlul nostru', a indicat poliţia locală pe contul său de Twitter. 'El a fost grav rănit în timpul intervenţiei, iar echipele de salvare încearcă acum să-l resusciteze', se menţionează în postare.

Potrivit forţelor de ordine, o tânără femeie a fost uşor rănită de către agresor şi primeşte în prezent îngrijiri medicale.

Potrivit martorilor, bărbatul 'a dat năvală într-o farmacie şi a luat ostatică o femeie', a indicat un purtător al poliţiei din Koln.

'Gara a fost închisă pentru călători, iar circulaţia trenurilor - întreruptă' ca măsură de precauţie, conform poliţiei.

Revista germană Focus comunicase mai devreme că mai multe focuri de armă s-au auzit lângă gara din Koln, dar o purtătoare de cuvânt a poliţiei nu a putut confirma această informaţie.

Nivelul de alertă se menţine ridicat în Germania, la aproape doi ani după atentatul comis la Târgul de Crăciun din Berlin, atac soldat cu 11 morţi şi care a fost revendicat de Statul Islamic.

Martori au declarat că au fost auzite focuri de armă şi există informaţii privind o posibilă luare de ostatici într-o farmacie.

"Există informaţii privind o posibilă luare de ostatici. Poliţia este la locul incidentului pentru clarificarea situaţiei", se arată într-un comunicat al autorităţilor.

Conform publicaţiei Express, un individ a luat ostatice mai multe persoane într-o farmacie. Cel puţin o persoană a fost rănită.

Autorităţile au dispus evacuarea Gării centrale din Koln. Totodată, s-a făcut apel la localnici să evite zona şi au existat avertizări privind probabile întârzieri ale trenurilor.

 
Mai multe articole despre:
Germania Koln alerta securitate gara centrală