MENIU

Alertă cu bombă la Congresul FIFA. Alegerea noului preşedinte este compromisă

<p>Congresul FIFA</p>

O alertă cu bombă a fost înregistrată, astăzi, la Congresul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) de la Zurich, potrivit poliției eleveţieni.

Poliţia din Zurich a anunţat că investighează o alertă cu bombă care a avut loc astăzi, în timpul Congresului FIFA.

Presa elveţiană a relatat că, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei, Marco Cortesi, alerta a fost dată în jurul orei 11:00 (12:00 ora României).

Membrii FIFA au fost evacuaţi din clădire şi încă nu este clar dacă se va relua congresul. 

În plus, conferinţa de presă, programată pentru sâmbătă, a noului preşedinte FIFA a fost anulată.

Membrii FIFA s-au reunit la Zurich pentru a alege noul preşedinte al Federației Internaționale de Fotbal.

Potrivit BBC, "nu se ştie exact când va avea loc votul", însă înainte de alerta cu bomba, se afirma că este posibil ca noul preşedinte al forului mondial să fie anunţat vineri seară.

Alegeri la FIFA. Cine este adversarul lui Sepp Blatter?

Candidaţii sunt actualul şef al FIFA, Sepp Blatter, în varstă de 70 de ani (care îşi doreste un al 5-lea mandat!) şi printul iordanian Ali bin al-Hussein, in varsta de 39 de ani. Acesta din urmă a ocupat până acum funcţia de şef al asociaţiei de fotbal din ţara sa (din 1999 şi până astăzi) şi este fondatorul Federatiei de Fotbal Vest-Asia.

În ciuda uriaşului scandal de coruţie în care este implicat, Sepp Blatter îi sfidează pe cei care-i cer să nu mai candideze (printre care şi prietenul său, Michel Platini). El a promis că nu va renunţa la candidatură, pe fondul arestării celor 7 oficiali ai Federatiei Internaţionale, care sunt acuzaţi că ar fi primit mită în valoare de peste 150 de milioane de dolari.

Criză la FIFA. Joseph Blatter nu se dă bătut şi vrea un nou mandat în plin scandal de corupţie

La rândul său, pinţul Ali afirmă că îşi doreşte "să îndepărteze atenţia de la controversele administrative şi să o aducă înapoi la sport", pentru a face FIFA mai transparentă.

Votul este secret, iar cei 209 de reprezentanţi ai statelor membre FIFA au câte un vot fiecare.

Se votează în ordine alfabetică, astfel că operaţiunea va dura ceva timp. Câstigă cel care ia doua treimi din voturi, adică 140 de voturi, daca vor fi toţi prezenţi. În cazul în care nu există un câstigător din prima rundă, candidaţii vor fi nevoiţi să câstige doar o majoritate simplă în al doilea tur de alegeri.

Demiteri în urma scandalului de corupţie de la FIFA

Mai multe articole despre:
alertă cu bombă Congres FIFA