MENIU

Alertă cu bombă la bordul a două avioane cu direcţia Bruxelles. Au aterizat fără probleme UPDATE

Amenințări cu bombă au fost semnalate la bordul a două avioane care urmau să aterizeze miercuri pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit postului de televiziune flamand VRT, citat de Reuters.

Ambele avioane au aterizat însă fără incidente. O purtătoare de cuvânt a aeroportului dezmințise deja existența vreunei alerte sau probleme la aeroport.

Un procuror belgian a confirmat că s-a deschis o investigație despre alerte, dar a refuzat să ofere alte detalii.

UPDATE 21.12 Jurnalistul belgian Bart Raes se afla la bordul aeronavei care venea de la Oslo şi, conform acestuia, pasagerii au fost informaţi că la bord exista o potenţială bombă abia după ce au aterizat în siguranţă, la Bruxelles. Tot atunci, pilotul le-a cerut pasagerilor să rămână la locurile lor, mai scrie jurnalistul pe Twitter.

După alte zece minute, pasagerii au primit aprobarea de a părăsi aeronava. Se pare că alerta cu bombă ar fi fost comunicată pilotului cu 20 de minute înainte de a ateriza.  

UPDATE 21.04. Un avion care venea de la Oslo a aterizat în condiții de siguranță pe aeroportul din Bruxelles, informează televiziunea belgiană VRT.

O aeronavă Air Arabia Maroc a fost deviată și a aterizat pe aeroportul din orașul francez Toulouse.

UPDATE 21.00. Un purtător de cuvânt al procurorului general al Belgiei a afirmat că ameninţarea este "suficient de gravă pentru a fi luate măsuri", scrie independent.co.uk.

UPDATE 20.55: Autorităţile au declanşat planul de alertă medicală în urma alertei de securitate, Reuters raportând că nu se cunosc deocamdată căror companii aeriene aparţin aeronavele la bordul cărora ar exista presupuse bombe.

La 22 martie, doi jihadişti ai Statului Islamic s-au detonat în terminalul de plecări ai aeroportului Zaventem din Bruxelles. Atentatul terorist, soldat cu moartea a 32 de persoane şi rănirea câtorva sute, a determinat implementarea unor măsuri de securitate suplimentare.