MENIU

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Vlad Plahotniuc exclude o alianţă postelectorală cu comuniştii

<p>Vlad Plahotniuc </p>

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Cu cinci zile înainte de alegeri, prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, reiterează că după alegeri formațiunea din care face parte nu va face coaliție cu PCRM. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. „Noi facem alianța cu partidele pro europene, așa cum am făcut și pâna acum. Dacă am fi vrut să facem alianța cu PCRM, această alianță ar fi existat deja. Din 2009, PDM deja a făcut 3 alianțe cu partidele pro europene, a fost AIE1, apoi AIE2, apoi CPE, deci noi deja am răspuns la aceasta întrebare de mai multe ori”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit sursei, acum cel mai important este ca toate partidele pro europene să munceasca și să aducă voturi cât mai multe, astfel încât să existe majoritatea necesară. În același context, Plahotniuc a venit cu un mesaj prin care îi îndeamnă pe alegători să se prezinte la vot.

„E important ca votanții partidelor pro europene să înțeleagă că, dacă ei nu vor ieși la vot, ceilalți cu siguranță vor ieși, manipularea partidelor extremiste e atât de mare, încât pot să apară surprize mari în cazul unei prezente mici la vot a electoratului nostru. Eu nu vreau să le fac acum promisiuni alegătorilor, se pierd în șirul de promisiuni electorale, vreau însă să-i rog ceva, dincolo de privirea critică pe care poate unii o aruncă asupra guvernării noastre, pe care le-o respect, să vadă și lucrurile importante pe care am reușit să le facem în contextul dificil în care am preluat guvernarea și într-o lungă criză politică, să vadă că suntem capabili să învățăm din greșeli”, a conchis sursa.