MENIU

AL CINCILEA suspect de EBOLA , internat în Spania

A cincea persoană, suspectată de Ebola, a fost internată, marţi seară, la spitalul Carlos III din Madrid, după descoperirea primului caz de infectare cu virusul Ebola în Spania. Potrivit El Pais, este vorba despre o infirmieră care a intrat în contact cu asistenta medicală, infectată cu acest virus, informează RFI.

Infirmiera a fost internată ca măsură de precauţie, prezintând o febră uşoară. Alte trei persoane se află sub observaţie în spitalul din nordul Madridului: o altă infirmieră, un inginer, în cazul căruia testele iniţiale au ieşit negative şi soţul bolnavei, care prezintă un "risc ridicat" de îmbolnăvire.

Asistenta medicală face parte dintr-o echipă care a tratat doi misionari spanioli afectaţi de virusul Ebola şi care au murit pe 12 august, respectiv 25 septembrie. Aproximativ 50 de persoane, care au intrat în contact cu asistenta, se află sub supraveghere medicală.

Între timp, autorităţile sanitare din Spania au cerut uciderea câinelui, care aparţine asistentei bolnave de Ebola, provocând furia apărătorilor drepturilor animalelor. Potrivit unor date,"câinii pot fi purtători de anticorpi pozitivi ai virusului Ebola", deci ei "pot fi purtători ai virusului chiar şi fără simptome" şi ar putea "elimina virusul în fluidele lor, cu un risc potenţial de contaminare".

 Mai multe pe RFI.

Mai multe articole despre:
Spania suspect ebola infirmieră