MENIU

Ajutoare umanitare în Siria: Damascul permite accesul la șapte zone asediate

Guvernul sirian a aprobat accesul la șapte zone asediate pentru transportul ajutoarelor umanitare ale ONU care urmează să sosească în curând, a anunțat marți Biroul ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA), citat de AFP.

"Am înțeles că guvernul sirian a aprobat accesul la șapte zone asediate", a declarat o purtătoare de cuvânt a OCHA, după vizita efectuată în aceeași zi la Damasc de emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura.

Aceste zone includ "Deir Ezzor, Foua și Kafraya din provincia Idleb, Madaya, Zabadani, Kafar Batna și Maouadamiyat al-Sham", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

"Agențiile umanitare și partenerii lor pregătesc convoaiele pentru zonele respective, astfel încât acestea să plece imediat ce va fi posibil în următoarele zile", a adăugat ea.

Anterior, Staffan de Mistura anunțase că miercuri va fi trimis un convoi spre mai multe orașe asediate de regim sau de rebeli, relatează Agerpres.

"Este clar că este datoria guvernului sirian de a permite accesul la toți sirienii pentru ca ONU să aducă ajutoare umanitare după atâta vreme", a declarat el jurnaliștilor după o reuniune avută marți la Damasc cu ministrul sirian de externe, Walid Mouallem.

Mai multe articole despre:
guvern Siria ONU Damasc ajutor umanitar