MENIU

Aeroportul din Bruxelles s-a redeschis duminică, la 12 zile după atentate

Aeroportul internațional din Bruxelles a fost redeschis duminică, la 12 zile după atentatele din capitala belgiană, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Terminalul de plecări al aeroportului Bruxelles-Zaventem a fost devastat de un dublu atentat sinucigaș pe 22 martie. O oră mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer la metroul din Bruxelles. Aceste atentate, comise la mai puțin de patru luni de la cele din Paris organizate de aceeași rețea a organizației jihadiste Stat Islamic, s-au soldat cu 32 de morți și 340 de răniți.

Primul din cele trei zboruri stabilite pentru duminică va avea ca destinație Faro în Portugalia, la ora 13:40 locală (11:40 GMT), având la bord doar 60-70 de pasageri. Curse aeriene sunt stabilite de asemenea către Torino și Atena mai târziu în cursul zilei.

Potrivit lui Arnaud Feist, această redeschidere 'este mai degrabă simbolică'. El a dat asigurări că infrastructurile temporare instalate, ce permit aeroportului să funcționeze la 20% din capacitatea normală, primind în jur de 800 de pasageri pe oră, ar urma să devină pe deplin operaționale 'în câteva zile'.

La cererea sindicatelor de poliție, au fost decise măsuri de securitate suplimentare. În sala unde se va face check-in vor avea acces doar pasagerii cu bilet și documente de identitate, iar bagajele vor fi controlate înainte de pătrunderea în incintă.

Aeroportul nu va fi deservit de transportul în comun, singurele mijloace de acces rămânând taxiul sau autovehiculul propriu.

Mai multe articole despre:
aeroport Bruxelles atentate zaventem