MENIU

Actualul primar al Londrei vrea să atragă cât mai mulţi turişti chinezi în oraş

Actualul primar al Londrei vrea să atragă în capitala britanică cât mai mulţi turişti din China. El crede că londonezii ar avea mai mult de câştigat de pe urma acestora, decât obţin de la belgieni, de exemplu. Edilul şi-a expus planul în campania electorală, inaintea alegerilor locale care vor avea loc pe 1 mai.

"Până în 2020, vor fi 200 de milioane de chinezi suficient de bogaţi ca să-şi petreacă vacanţele în Europa. De aceea, trebuie să vedem ce trebuie făcut pentru ca acest oraş să devină mai prietenos şi mai primitor. Nu trebuie ca doar marii oameni de afaceri să ştie chinezeşte. Trebuie să introducem cursuri de chineză în şcolile generale", a declarat Ken Livingstone, primarul Londrei.

Teoria primarului este simplă. Chinezii s-ar simţi mai bine la Londra, dacă ar putea comanda o cafea în limba lor. Edilul a făcut o analiză serioasă înainte de a hotărî cî trebuie să îi atragă pe chinezi la Londra.

"Vă voi spune un lucru. Să ne uităm cine, cât cheltuieşte. Cine cheltuieşte cel mai puţin? Turiştii belgieni! Aşa că n-ar fi rău să avem mai puţini belgieni şi mai mulţi chinezi", a precizat Ken Livingstone.

Contracandidatul primarului a sugerat ca edilul să fie expediat în Belgia, ca să-şi ceară scuze. Sau dacă nu ...în altă parte.

"Nu înţeleg de ce londonezii plătesc de pildă contribuţia oraşului la Agenţia Spaţială Europeană, din care nu au nimic de câştigat. Cu excepţia posibilităţii ca Agenţia să-l trimită într-o zi pe orbită pe actualul primar", a menţionat Boris Johnson, candidat conservator la primărie.

Replicile candidaţilor devin tot mai acide, pe măsură ce se apropie scrutinul, a cărui miză este foarte mare. Viitorul primar al Londrei va administra un buget de 11 miliarde de lire sterline şi va avea privilegiul să organizeze Jocurile Olimpice din 2012.
Mai multe articole despre:
Londra chinezi turist Ken Livingstone