MENIU

Acestea sunt politicile lui Trump care ar putea schimba Statele Unite

Donald Trump a șocat întreaga lume și a devenit președintele ales al SUA. În timpul campaniei, el a promis o serie de politici ce ar putea avea un impact major asupra SUA, scrie Financial Times.

Administrația Trump, care beneficiază de majoritate republicană în Congres, ar putea altera o serie de măsuri adoptate de Barack Obama, vizând în același timp și noi politici cu efecte majore economice și sociale.

O președinție Trump ar putea genera o Curte Supremă mai conservatoare, ar putea anula Obamacare, una dintre realizările majore ale actualului președinte, și ar putea schimba complet politica externă a SUA.

COMERȚ

Donald Trump a pledat pentru protecționism și a criticat dur tratatele comerciale încheiate și aflate în stadiu de negociere, iar acest discurs i-a adus voturi importante în statele din vestul mijlociu al SUA.

A amenințat chiar cu impunerea unor tarife punitive pentru importurile din China, deși e neclar ce efect va avea o astfel de măsură.

POLITICĂ EXTERNĂ

Trump a promis anularea sau schimbarea acordului cu Iranul, care are rolul de a împiedica Teheranul să obțină arme nucleare.

Republicanul a oferit motive de teamă aliaților din Europa și Asia, sugerând că SUA se îndreaptă spre un izolaționism.

Mai multe pe această temă: Efectul președinției Trump: anxietatea aliaților, amenințatea Rusiei, spectrul înarmării nucleare 

ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE

Donald Trump a promis cea mai mare revoluție a impozitelor de la Ronald Reagan și până acum. El a anunțat că va reduce taxele pentru toate categoriile de populație.

CURTEA SUPREMĂ

Donald Trump va avea ocazia să nominalizeze al 9-lea judecător de la Curtea Supremă, iar acesta va fi cel mai probabil un conservator.

MIGRAȚIE

Unul dintre cele mai importante subiecte din campanie. În vreme ce Barack Obama și Hillary Clinton au susținut reforme care ar fi oferit migranților ilegali o cale către obținerea cetățeniei, Trump a promis construirea unui zis, a cerut interzicerea migrației musulmanilor și a primis deportarea a 11 milioane de migranți ilegali. Și-a nuanțat ulterior declarațiile, iar o poziție finală rămâne o necunoscută.

Mai multe articole despre:
Iran Rusia Donald Trump obamacare