MENIU

A orchestrat abuzuri sexuale timp de două decenii. Acum s-a aflat

Metropolitan Opera a anunțat suspendarea dirijorulului James Levine din toate proiectele în care era implicat, după ce a fost acuzat de mai multe abuzuri sexuale., relatează DPA.

Fapte ar fi avut loc între anii 1960 și 1980, iar primele informații au apărut sâmbătă, în The New York Times. Publicația cita un dosar al poliției din 2016, potrivit căruia dirijorul de 74 de ani a abuzat sexual un bărbat în urmă cu trei decenii, începând din perioada în care acesta era adolescent.

The Times a publicat apoi acuzații din partea altor doi bărbați care au declarat că Levine i-a abuzat sexual când erau adolescenți, relatează Agerpres.

Ca urmare a acestor acuzații, Metropolitan Opera a anunțat că "Levine nu va fi implicat în nicio activitate a Met, inclusiv concertele programate în acest sezon", a anunțat instituția într-un comunicat.

Instituția a precizat anterior că este "profund tulburată" de relatările din presă despre presupusul comportament al lui Levine și a anunțat că efectuează o investigație.

James Levine a negat acuzațiile.

Mai multe articole despre:
acuzat abuz sexual