MENIU

Marinela Mititelu: Vaccinarea, în ritm de tren

Marinela Mititelu

Palatul Victoria a deschis șampania: avem 5 milioane de vaccinați cu prima doză! Ținta a fost atinsă! Ce nu spun oficialii este că am ajuns în gară cu două luni mai târziu. Nu pe 1 iunie, ci pe 1 august. Exact ca trenurile noastre. Pleacă azi din gară și ajung a doua zi la destinație.

Nimeni nu-și mai bate capul să ceară socoteală responsabililor. Asta-i viteza românească. Și, ca întotdeauna, vinovații suntem tot noi. Coordonatorul campaniei de vaccinare spune ca rata de vaccinare este direct proporțională cu nivelul de educație al populației. Pe scurt, șefii sunt buni, poporul este prost. 

Și, totuși, dincolo de jignirea în masă a populației, avem vreun plan B? Nu auzim nici de restricții pentru vaccinați, nici de stimulente pentru cei care se vaccinează. Ai noștri, ca de obicei, sunt mai deștepți ca ai altora. În Marea Britanie, unde practic toată populația vârstnică a fost demult imunizată, s-a trecut la stimulente pentru tinerii care aleg să se vaccineze. Ei sunt acum veriga slabă în ecuația imunizării în masă, așa că guvernul le dă la preț redus mâncare și călătorii cu taxiul. În Statele Unite, au oferit recompense dintre cele mai ciudate celor care se vaccinau, de la joint-uri, la languste sau tombole cu premii în bani. 

Citește continuarea pe realitateadinpnl.net

Mai multe articole despre:
marinela mititelu