MENIU

Cu drag, despre România | Eliberăm Clujul și țara de MAFIE - Cum sunt controlate instituții-cheie de Grupul de la Cluj, cu Ioan Rus, Coldea și Maior

Alexandra Păcuraru, realizator Cu drag, despre România/România Suverană Foto: Bogdan Chircan

Cu drag, despre România, cu Alexandra Păcuraru. În pofida tuturor piedicilor, vorbim despre Cluj, singurul județ ai cărui reprezentanți aleși au refuzat invitația noastră în această campanie unică în România. Prezentăm schema mafiotă a Grupului de la Cluj, lovitură în Camorra condusă de Ioan Rus, Florian Coldea și George Maior.

Aș fi vrut să vorbim altfel despre un județ care are peste 700 de mii de locuitori. În această seară mi-ar fi plăcut să prezentăm României întregi experiența unor oameni care au făcut din zona lor una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale țării. Mi-ar fi plăcut să lăudăm acei primari gospodari, care au schimbat din temelii mentalități politicianiste și care consideră acum că este mai important traiul locuitorilor care i-au ales, decât un ordin venit de la partid. Și aș fi vrut să le strâng mâna, sincer, și să îi felicit.

Și, mai ales, aș fi vrut să le spun cât sunt de buni, i-aș fi rugat să împărtășească experiența lor celorlalți primari sau consilieri din țară, ca aceștia să învețe cum să își finanțeze proiectele, ce să facă pentru a-și dezvolta comunitatea, pentru a-și readuce tinerii plecați în străinătate să își deschidă afaceri, să își muncească pământul.

În această seară nu veți vedea port popular, nici măcar meșteri care păstrează cu sfințenie tradițiile. Nu va răsuna cântec și nici nu veți vedea pași de dans înflăcărat. Nu veți vedea foarte mulți oameni mândri de pământul lor sfânt, mândri de ce au realizat și mândri de ce vor face în viitor.

Este cea mai tristă seară de Cu drag, despre România! Noi facem tot ce putem pentru a arăta doar lucrurile bune din țară. Le dăm ocazia unică unor oameni politici să spună ce fac bun pentru cei care i-au ales, cum își dezvoltă județul, ce planuri au. Și facem asta chiar dacă știm că nu totul este perfect în județele lor. Și facem asta chiar dacă știm că unii dintre reprezentanții consiliilor județene, ai primăriilor, nu sunt tocmai niște lumini în administrație. Nu închidem ochii, dar, pentru două ore, îi lăsăm să spună ce vor face și ce au făcut și ce vor face. Este o posibilitate unică pe care au, este un gest pe care nicio altă televiziune nu îl face pentru ei. Este un gest pe care noi, în primul rând, îl facem Cu drag, pentru România!

Și nu ne este ușor, să știți. De multe ori ne sacrificăm audiența, pentru că publicul, majoritatea lui, vrea conflict, nu pace, la televizor. Dar ne-am asumat acest lucru. Este și un efort logistic pe care îl facem. Pentru această emisiune muncesc mulți oameni, emisiunea este complexă, presupune muncă multă, de echipă, imaginație, atenție, multă migală… Este un efort pe care îl facem în cinstea tuturor românilor care își iubesc țara, locul în care s-au născut, tradițiile cu care au crescut, și mai ales cu oameni care își iubesc munca.

Vă spuneam că este o seară tristă, sunt dezamăgită de faptul că reprezentanții unui județ important din România, dezvoltat economic, reprezentanți ai unor oameni mândri de orașele și satele lor, au refuzat să vină la Cu drag, despre România! Este vorba despre reprezentanții județului Cluj! Prima convorbire cu președintele Consiliului județean, domnul Alin Tișe, a avut loc în data de 9 februarie, deci acum mai bine de o lună. Au mai urmat discuții telefonice, însă dânsul a spus ba că nu poate să strângă primari, ba că nu vor să vină la București… Bine că alte județe, aflate la distanțe mai mari decât Clujul, au vrut și au putut să ajungă, au făcut eforturi de echipă și au venit cu drag, în primul rând pentru oamenii care i-au votat și, în al doilea rând, pentru a arăta țării întregi că România se dezvoltă, că județul lor merită să fie prezentat în prime time, la o televiziune națională.

Sunt dezamăgită. Inclusiv primarului Emil Boc i-am trimis mesaj să participe la emisiune. Cluj-Napoca este un oraș important nu doar pentru județul Cluj, ci pentru toată țara. Poate că este orașul care a crescut cel mai mult după Revoluție, iar experiența administrativă merita împărtășită și celorlalți primari de municipii.

Președintele Tișe ne-a invitat pe noi să mergem la Cluj, însă nu ieșim din formatul nostru – fizic, nu aș avea timp să ajung, după o săptămână, seară de seară, în care moderez o dezbatere de trei ore. În plus, emisiunea este atât de complexă încât noi, cei de la Realitatea, avem nevoie de un platou de televiziune pentru a o realiza.

Așa că, în seara asta, deși mi-ar fi plăcut enorm să prezentăm imagini cu frumusețea județului Cluj, să vorbim despre oamenii Clujului chiar cu cei care au fost aleși de către clujeni, vom vorbi totuși despre Cluj! Iar pe clujeni îi îndemn să fie atenți la cine îi reprezintă, dacă oamenii de acum mai sunt vocile lor, dacă ei cred că acești oameni mai pot să îi reprezinte și să fie revotați! Suntem onorați să vorbim despre Cluj cu oameni care au înțeles că nu putem lăsa peste 700 de mii de clujeni fără să îi onorăm! Au venit pentru dumneavoastră oameni care își iubesc concetățenii, oameni care știu că locul clujenilor este în rândul lumii, oameni care au înțeles și respectă demersul nostru de a arăta fața frumoasă a României, a patrioților dintr-un județ fără de care România nici nu poate fi imaginată.

Și dacă cei de la putere se cred mult prea importanți pentru a participa la o emisiune despre oamenii de care trebuie să aibă grijă, am invitat, la Cu drag, despre Cluj!, Opoziția. Nu m-aș fi gândit că aceasta grupare mafiotă, grupul de la Cluj, este încă atât de puternică și influentă! În afară de președintele CJ- Alin Tișe, primarul Emil Boc și restul primarilor au blocat tot demersul nostru de a vorbi cu drag, despre Cluj, un demers jurnalistic unic in România care, timp de 19 ediții, a vorbit de bine, a promovat cele mai frumoase și remarcabile lucruri din județ, a prezentat cei mai capabili oameni din teritoriu, oameni de cultură de mare valoare, sportivi cu performanțe extraordinare. Nu au avut nevoie de o emisiune laudatio care promovează Clujul.

Noi le lăsăm ușa deschisă și pot interveni oricând și Boc, și Rus și compania statului paralel. Sunt bineveniți. Noi știm de acest grup. Am vorbit aici, la Realitatea, ediții întregi la Culisele Statului Paralel. Suntem convinși că și clujenii doresc o schimbare la conducere, o schimbare care să le conserve patrimoniul, și nu să-l înstrăineze, să înstrăineze toată istoria lor. O conducere ce pune interesul național și cel local înaintea celor economice și de grup, poate un partid suveranist care promovează și altceva decât bubuiala de la Untold, și, din acest motiv, am invitat opoziția. În pofida tuturor piedicilor, vorbim Cu drag, despre Cluj! 

Un editorial scris de Alexandra Păcuraru și Adrian Dragomir.