MENIU

Viorica Dăncilă NU acceptă înfrângerea: „Este un rezultat bun!”

Prezidențiabilul PSD Viorica Dăncilă a susținut o declarație de presă la ora 21.00, după anunțarea rezultatelor exit-poll. Dăncilă a declarat că este un rezultat bun care îi motivează pe social-democrați să câștige alegerile locale și parlamentare de anul viitor.  Viorica Dăncilă a reușit să strângă doar 33,5% din voturi, potrivit exit-poll-ului IRES, în timp ce Klaus Iohannis este câștigător și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, obținând o majoritate covârșitoare de voturi: 66,5%.

 

Viorica Dăncilă a susținut declarația de presă la sediul central al PSD din Kiseleff. Președintele PSD a apărut în fața jurnaliștilor și a simpatizanților PSD îmbrăcată complet în negru.

Realitatea.net a transmis LIVE declarațiile președintelui PSD:

„Vreau sa ii felicit pe toti care au fost la vot, in mod special celor care au votat cu inima!

Le multumesc celor din teritoriu, primarilor, simpatizanților PSD, tuturor celor care au vrut sa inlocuiasca ura si dezbinarea cu unitatea si increderea!

PSD, astăzi, a recastigat increderea cetatenilor români care ne-au votat in 2016!

Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la europarlamentare.

Avem peste 3 milioane de voturi. Înseamnă că avem numărul de voturi de la alegerile parlamentare din 2016, care ne-au permis să ajungem la guvernare!

Numărul de voturi de astăzi ne ajuta.

Vom face tot ce este posibil să câștigăm alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Avem acum un rezultat un exit-poll, vom sta până vom prelua toate procesele, rezultatele din teritoriu, vom face numaratoarea paralela.

Declarații vom face când vm avea rezultatele finale. 

Vă mulțumesc”, și-a încheiat Dăncilă scurta declarație de la sediul PSD.

Potrivit Realitatea PLUS, Dăncilă a declarat că este exclus să-și depună mandatul, după pierderea alegerilor prezidențiale. În același timp, în primul Comitet Executiv al PSD se va discuta dacă Viorica Dăncilă va continua să rămână în fruntea PSD, potrivit Realitatea PLUS.

După declarațiile de presă, Dăncilă discută cu lideri ai organizațiilor județene, alături de Lia Olguța Vasilescu, cea care a coordonat campania electorală pentru Cotroceni a președintelui PSD.

La ultima ședință de partid Dăncilă a stabilit un target de 50+1 din voturi la al doilea tur al prezidențialelor. Dacă nu vor obține un scor apropiat, liderii de organizații care au înregistrat rezultate slabe vor fi înlocuiți din funcție, potrivit deciziei luate la ultima ședință a Comitetului Executiv al PSD.

Astfel că dacă se obține un rezultat slab, se așteaptă să fie tensiuni în PSD, care vor duce la decapitări sau la atacuri la conducerea partidului.

Viorica Dăncilă a intrat în al doilea tur cu un scor de 22,26% (2.051.275 voturi). Klaus Iohannis a intrat favorit în turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019, cu 37,82% (3.485.292 voturi)

Potrivit datelor OFICIALE furnizate de IRES, Klaus Iohannis este câștigător și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, obținând o majoritate covârșitoare de voturi: 66,5%.

Viorica Dăncilă a reușit să strângă doar 33,5% din voturi, potrivit exit-poll-ului IRES. 

Sondajul exit poll de la IRES, pe care Realitatea PLUS l-a prezentat la ora 21:00, după finalul votului la alegeri prezidențiale 2019, NU ține cont și de votul din Diaspora. Rezultatele prezintă estimarea votului la ora 20:00.

REZULTATE PREZIDENȚIALE 2019. Avem rezultatele EXIT POLL IRES: Klaus Iohannis, învingător!