MENIU

FOTO-VIDEO Ludovic Orban: „Stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenușă!” Anunțul premierului despre stadioanele Dinamo și Giulești

Recepția Stadionului Steaua, 27 noiembrie 2020 Foto: Inquam Photos/George Călin
Recepția Stadionului Steaua, 27 noiembrie 2020 Foto: Inquam Photos/George Călin
Recepția Stadionului Steaua, 27 noiembrie 2020 Foto: Inquam Photos/George Călin
Recepția Stadionului Steaua, 27 noiembrie 2020 Foto: Inquam Photos/George Călin

Stadionul Steaua este gata! Premierul Ludovic Orban a fost prezent, vineri seară, la recepția noii Arene din Prelungirea Ghencea. 

 

„Stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenusa si se prezinta intr-o forma extrem de moderna, un gazon despre care am inteles ca e hibrid care foloseste o tehnica speciala. Sperăm că stadionul Steaua va gazdui echipe care să facă performanță la nivel european și internațional (...)

Vreau sa felicit consortiul de constructori români, format din companii românești si care au facut performanta, aratând ca avem constructori români, la preturi competitive, as spune chiar mici. Va urma receptia, care va dura, va fi evaluat fiecare aspect. Pot sa va spun ca este intr-adevar o reusita remarcabila a acestui consortiu”, a declarat premierul Ludovic Orban vienri seară la Arena din Prelungirea Ghencea.

Ludovic Orban a mai făcut câteva anunțuri în legătură cu celelalte mari stadioane din Caitală și din țară. 

„Aș vrea sa mai spun si cateva lucruri de alte stadioane. Se va reconstrui si stadionul Giulești, stadionul Arcul de Triumf este aproape gata, este pe ultimasută de metri, va fi un stadion foarte cochet. Vreau sa-i asigur pe suporterii dinamoviști că așa cum s-a investit pentru Steaua, Universitate, la Craiova, Rapid, că susținem și pentu stadionul Dinamo (...), trebuie sa se rezolve chestiuni de natura juridica astfel incat sa demareze si constructia stadionului Dinamo”, a mai spus premierul.

La recepția de vineri seară din Ghencea au fost prezenți, alături de premierul Ludovic Orban, și fostul internațional Gică Popescu, consilier al premierului, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, primarul general Nicușor Dan. 

Stadionul din Ghencea are o capacitate de peste 31.200 de locuri și a fost reconstruit pe locul fostei arene. Are spații VIP, loje și parcare, sală de forță și de recuperare, magazine, restaurant. În Complexul din Ghencea este și muzeul CSA Steaua. Tot aici sunt și spații de cazare pentru fotbaliști.

Construcția noii arene Steaua din Ghencea a costat 94.672.020 milioane de euro.

Arena din Ghencea va găzdui primul meci în luna aprilie a anului viitor.