MENIU

VIDEO cu momentul în care dronele ucrainene distrug nava rusă Caesar Kunikov

Momentul în care dronele ucrainene distrug nava rusă Caesar Kunikov. Foto: Captură YouTube

Serviciul de Informații al Ucrainei a dezvăluit o filmare care prezintă modul în care nava de desant rusă Cezar Kunikov a fost distrusă în Marea Neagră de către atacurile repetate ale dronelor kamikaze navale.

„Pe 14 februarie, Direcția Principală de Informații, în cooperare cu toate componentele Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei, a distrus marea navă de debarcare "Cezar Kunikov" a Flotei Mării Negre a statului agresor al Rusiei. Misiunea a fost efectuată de forțele speciale ale "Grupului 13" al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei”, a declarat serviciul de informații ucrainean (GUR).

Statul Major al armatei ucrainene a declarat că a fost o operațiune comună între serviciile de informații militare ale Ucrainei și forțele armate.

Ulterior, serviciile de informații militare ale Ucrainei au distribuit un videoclip al atacului și au menționat că acesta a avut loc în apropierea orașului Alupka din Crimeea, utilizând drona navală Magura V5. Conform surselor, operațiunile de căutare și salvare efectuate de ruși au eșuat.

Dumitru Dragomir și Leonardo DiCaprio, într-un scandal uriaș pe aeroport. Cum era să îl ia la bătaie pe starul de la Holywood

Rusia a rămas doar cu 5 nave din clasa Ropucha în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră după scufundarea navei de desant Caesar Kunikov

Doar cinci nave de desant din Clasa "Ropucha" mai sunt în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră, dintr-un total anterior de 13, după scufundarea navei "Caesar Kunikov" la 14 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmitro Pletenchuk, citat de Defense Romania.

Potrivit Serviciului ucrainean de Informații Militare (GUR), nava "Caesar Kunikov" avea la bord, în mod normal, un echipaj format de până la 87 de persoane. Nu este clar la momentul publicării acestui articol câți membri ai echipajului se aflau pe navă în momentul în care aceasta s-a scufundat.

Cum a ajuns mai ieftin să locuiești într-o stațiune all inclusive decât să pătești facturile și chiria. Experimentul unui american

 Nava soră a navei Caesar Kunikov, Novocherkassk, a fost "complet distrusă" de un atac cu rachete ucrainene în decembrie 2023, în timp ce era ancorată la Feodosia, în Crimeea ocupată, au precizat atunci chiar surse din cadrul Ministerul britanic al Apărării.

Novocherkassk era o navă de dimensiuni medii, cu o lungime de aproape 113 metri, proiectată pentru misiuni de desant și poate transporta vehicule blindate. Are un echipaj de aproximativ 87 de persoane și poate transporta alţi 240 de militari cu tot cu echipamente.

Potrivit site-ului Flotei ruse din Marea Neagră, "Caesar Kunikov" are specificații similare. Nu se știe, la momentul publicării acestei știri, câți membri ai personalului se aflau la bordul navei în momentul în care aceasta a fost scufundată de ucraineni.

Ambele nave au fost avariate anterior de atacurile lansate de Armata ucraineană asupra orașului portuar Berdiansk, în martie 2022. Nava de desant din clasa Tapir, Saratov, a fost, de asemenea, distrusă.

Nava de desant Minsk a fost, de asemenea, distrusă într-un atac de ucraineni asupra șantierului naval Sevmorzavod din Crimeea ocupată în septembrie 2023.

Groaza din căminele de la Grozăvești: Invazie de ploșnițe, gândaci și șoareci, igrasia este la ea acasă. Universitatea din București ridică din umeri