MENIU

VIDEO. Cât de urât/ă poţi deveni din cauza lipsei de somn

VIDEO. Cât de urât/ă poţi deveni din cauza lipsei de somn

Poti sa te dai de trei ori peste cap ca Greuceanu si tot nu reusesti sa ascunzi orele de somn nedormite de pe chipul tau. Motivul? Lipsa de odihna chiar iti afecteaza fata si te urateste - scrie lyla.ro. 

Ca sa maschezi putinele ore de somn dormite depui efort dimineata, folosindu-te de produse si trucuri de machiaj menite sa-ti alunge semnele oboselii de pe chip. Cu toate acestea, ajungand la serviciu, tot nu scapi de intrebarea/constatarea: “Te simt bine? Nu arati prea bine…”. Motivul? Orele putine de somn se vad pe chipul tau, orice i-ai face!

Unei persoane care nu doarme suficient i se poate citi oboseala pe chip: are expresia fetei cazute, tenul mai palid, ochii sunt mai rosii si mai umflat, cearcanele de sub ochi sunt accentuate, ridurile – chiar si cele de expresie – sunt mai adanci, iar colturile gurii si ale ochilor sunt cazute.

Mai mult, persoanele obosite par mai triste in ochii celorlalti, fapt care influenteaza si interactiunea sociala. De ce? Pentru ca chipul unui om contine si transmite o multime de informatii in contactul cu cei din jur. Un chip luminos, zambitor va fi intotdeauna mai usor abordabil decat o fata lasata, palida care casca in continuu.

Mai mult, in cazul femeilor, un studiu a demonstrat ca somnul insuficient imbatraneste tenul mai repede. Ridurile apar si se accentueaza mai din timp la femeile care sunt mai mereu obosite din cauza orelor prea putine de somn.

Totodata, femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii – de regula, cu o ora in plus de somn in fiecare noapte. Dat fiind ca este recomandat ca un om sa doarma cel putin opt ore pe noapte, eventual chiar noua ore, o femeie a trebuie sa doarme bine minimum noua-zece ore pe noapte.

Mai multe articole despre:
somn oboseală efectele nesomnului lipsa de odihna