MENIU

Vișinescu cere îndurare! Torționarul vrea să scape de detenție

<p>Alexandru Vișinescu</p>

Condamnat la 20 de ani de închisoare, torţionarul Alexandru Vişinescu îi imploră pe judecători să îl elibereze. La cei 92 de ani, fostul comandant al penitenciarului de la Râmnicu Sărat susţine că faptele care l-au trimis după gratii ar fi prescrise.  

Ba mai mult, avocata lui spune, cinic, că Vişinescu va îndura un regim de detenţie similar cu cel pe care el l-a instituit.

După nouă luni de carceră, Alexandru Vişinescu a lăsat garda jos. Tremurând din toate încheieturile, fostul director al închisorii Râmnicu Sărat, a încercat să-i înduplece pe judecătorii Instanţei Supreme să-l lase să-şi trăiască bătrâneţea în libertate.

"Dacă aveţi posibilitatea să aprobaţi, va rog să mă ajutaţi. Am 92 de ani împliniţi. Vă rog foarte mult să mă ajutaţi, dacă aveţi posibilitatea!", a spus Vişinescu în sala de judecată.

Torţionarul nu a dat însă niciun semn că ar regreta atrocităţile comise în urmă cu mai bine de 60 de ani. Mai mult, avocata lui susţine că faptele din cauza cărora a ajuns după gratii ar fi prescrise.

"În cauza privind pe inculpatul. col. (r) Vişinescu Alexandru, justiţia s-a aflat permanent în stare "letargică, timp de 50 de ani, după care, trezindu-se brusc a încercat probabil "să mai recupereze" ce se mai poate recupera", dispunând condamnarea acestui inculpat pentru fapte deja prescrise", a spus avocata lui Vișinescu.

În finalul notei pe care a depus-o face comparație și zice că, dacă nu i se admite această contestație, Vișinescu va suferi cam ce au suferit deținuții politici din vremea comunismului. Adică îl compară pe Vișinescu cu Ion Mihalache. Felul în care argumentează doamna avocat este chiar jignitor pentru victimele lui Vișinescu, iar victimele lui Vișinescu nu sunt doar victime, sunt eroi ai neamului românesc, a spus Anca Cernea, rudă a uneia dintre victimele lui Alexandru Vișinescu.

În perioada în care Vişinescu a condus cu mână de fier închisoarea Râmnicu Sarat, 12 deţinuţi au murit în spatele gratiilor, după ce au fost înfometaţi şi bătuţi.

Mai multe articole despre:
gratii genocid torţionar Alexandru Vişinescu