MENIU

Veşti extrem de bune pentru pensionari, de la Guvern

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi o ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuții la asigurările de sănătate.

"Este vorba de punerea în concordanță a noului Cod fiscal cu Legea Sănătății. Ca urmare a creșterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou-indicată, de 872 de lei. Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuțiile de sănătate", a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, de prevederile ordonanței vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor plăti contribuția de sănătate.

Suciu a mai spus că o altă prevedere a ordonanței prevede scurtarea termenului în care un asigurat își poatre schimba medicul de familie de la 6 luni, în anumite constrângeri evidente.

"Se creează condițiile pentru evaluarea contractului-cadru de sănătate și se clarifică faptul că cardul European de sănătate are o valabilitate de un an și nu de 6 luni, cum era până acum", a adăugat Dan Suciu.

El a mai precizat o o hotărâre privind aprobarea contractului-cadru a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

"Nu sunt semnificative modificările față de contractual-cadrul de anul trecut, dar trebuie puse mai bine în evidență modificările cu care noul contract-cadru va veni pentru 2016-2018", a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, conform reporterntv.ro.


Mai multe articole despre:
0 pensionari Dan Suciu contribuţii de sănătate