MENIU

Veste proastă pentru românii care au fost deja executaţi siliţi de bănci

<p>Legea darii in plata, inaplicabilă pentru cei care şi-au pierdut casa</p>

Datornicii cei mai loviți de soartă sunt cei care au pierdut casa în executare silită și au rămas datori cu sume foarte ridicate către băncile creditoare sau către o firmă de recuperare care a cumpărat datoria reziduală și a pus apoi popriri pe venituri.

Românii care și-au pierdut casa în executare silită și au ajuns apoi datori la o firmă de recuperare creanțe s-ar putea să nu poată beneficia de legea dării în plată, în pofida intențiilor inițiatorilor legii.

Avocatul Monia Dobrescu, partener la Mușat și Asociații, a declarat pentru Profit.ro că legea nu este incidentă în cazul în care cesionarul creanței a cumpărat datoria reziduală rezultată după executarea silită a imobilului ipotecat.

Unii dintre nefericiții rămași fără locuință datorează sume care nu pot fi plătite într-o viață de om. Acești oameni și-au pus speranța că ar putea scăpa de datoriile apăsătoare în recent adoptata lege a dării în plată.

Un articol introdus de inițiatorul Daniel Zamfir în cel de-al doilea periplu al legii în Parlament spune că și cei executați silit pot cere instanței să ceară stingerea datoriilor izvorâte din contractul de credit.

Doar că cei care au fost executați silit de către bancă, iar apoi au ajuns datori la un recuperator, după ce banca a vândut creanța rămasă neacoperită de vânzare nu pot beneficia de legea dării în plată, spune avocatul de la Mușat și Asociații. Vezi argumentele aici

Mai multe articole despre:
null