MENIU

Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul! Care sunt campionii României la vaccinarea anti-Covid

Care sunt campionii vaccinării în România. Foto/Profimedia

Valeriu Gheorghiță anunță că cei mai conștiincioși cetățeni ai României, la capitolul vaccinare, sunt locuitorii Capitalei. Mai mult de jumătate dintre bucureșteni s-au vaccinat. Pe locul secund se află locutorii Clujului, în timp ce, la polul opus se află cei din județele Suceava și Giurgiu, cu o acoperire vaccinală de aproape 20%.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că în Capitală se înregistrează o rată de acoperire vaccinală de peste 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani, ajungând la 50,15%, iar 40% dintre judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%.

"În momentul de faţă, la nivelul municipiului Bucureşti s-a depăşit rata de acoperire vaccinală de 50% din populaţia rezidentă eligibilă, de peste 12 ani, mai exact este 50,15%, urmat judeţul Cluj, care are o rată de acoperire vaccinală de 46,32%. Ca sumarizare, 40% dintre judeţe, incluzând municipiul Bucureşti, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%, aproximativ 55% dintre judeţe au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi mai sunt două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală aproape de 20%, în jur de 19,7%", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a informat că în prezent sunt active aproximativ 581 de centre de vaccinare, cu 837 de fluxuri, în perspectiva administrării dozei 3.

În acelaşi timp, referitor la bilanţul vaccinărilor, şeful CNCAV a menţionat că până la data de 20 septembrie au fost vaccinate cu cel puţin o doză peste 5,38 milioane de persoane, 5,26 milioane de persoane având schema completă.