MENIU

Un vis devenit realitate. Casa care se roteşte după soare

Dacă v-aţi plictisit să vedeţi aceeaşi privelişte de fiecare dată când vă uitaţi prin pe fereastră, acum puteţi să alegeţi o casă care se roteşte, astfel că imaginea din dreptul geamului va fi întotdeauna alta.

Ultima realizare în materie de arhitectură ecologică a fost construită în New Platz, New York, şi este o casă în formă de cupolă care costă aproximativ un million de dolari, informează  dailymail.co.uk

Casa se roteşte în jurul propriei axe astfel încât ferestrele pot fi orientate către soare, iarna, sau pot fi ferite de razele acestuia, vara.

Construcţia a fost proiectată de arhitecţii francezi de la Solaleya. Domul, care cântăreşte 40 de tone, a fost realizat din prefabricate lemnoase şi livrat, în pachet, din Franţa în Statele Unite.

Realizarea fundaţiei, care conţine elementele motorizate, şi asamblarea casei de peste 200 de metri pătraţi a durat trei luni.

 

Amplasată în mijlocul unei păduri de câteva hectare, din rezervaţia Mohonk, din New York, construcţia  este promovată de agenţii imobiliari de la Douglas Elliman ca un refugiu perfect pentru weekend.

Mai multe articole despre:
null