MENIU

Un nou incendiu la un spital din România - 71 de pacienți au fost evacuați de urgență - De la ce a pornit focul

Incendiu

Un nou incendiu la un spital din România. Este vorba de această dată de Spitalul de Psihiatrie al orașului Cavnic.

Un incendiu s-a produs în această dimineață la etajul 3 al Spitalului de Psihiatrie al orașului Cavnic. 71 de pacienți au fost evacuați de urgență de către pompierii sosiți la fața locului.

Nu mai puțin de 8 echipaje de salvatori au intervenit: 3 echipaje cu apă și spumă, un echipaj autoscară, un echipaj de prim ajutor EPA SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș.

Un număr de 71 de pacienţi internaţi în Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic au fost evacuaţi, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.

Niciunul dintre pacienţii internaţi nu a fost rănit.

"În total 71 de persoane au fost evacuate. Încăperile au fost aerisite, iar bolnavii urmează să fie introduşi din nou în saloane", a spus Cornel Băbuţ.

Potrivit acestuia, incendiul s-a produs la o baie situată la etajul III al clădirii.

Incendiul izbucnit luni dimineaţa la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic a fost cauzat de o ţigară aruncată în aerisirea toaletei de la etajul 3 al unităţii medicale, a declarat pentru AGERPRES, primarul oraşului, Vladimir Petruţ.

"Din primele noastre constatări, unul dintre bolnavii internaţi ar fi aruncat o ţigară în aerisirea toaletei de la etajul 3 al clădirii" a spus Vladimir Petruţ.

Potrivit acestuia, două saloane din cadrul unităţii medicale au fost afectate de incendiu şi urmează să fie refăcute în cel mai scurt timp.

Primarul oraşului Cavnic a mai menţionat că, în cursul săptămânii trecute, spitalul a fost verificat de o comisie de specialitate pentru siguranţa la incendii. 

Mai multe articole despre:
incendiu spital