MENIU

Un jurnalist român, colaborator al France 24, rănit grav în atacurile teroriste din Paris

Andrei Marian Mihai, un jurnalist român colaborator al postului France 24, a fost rănit grav în urma atacului de la sala de concerte. Acesta a fost transportat la spital, fiind în comă indusă. 

Pe pagina sa de facebook, prietenii au postat mesaje despre starea sa de sănătate.

”Prietenul nostu Andrei Marian Mihai se afla printre ranitii din atentatul de la Paris, inca nu stim cum este starea lui, din pacate a fost adus in stare grava la spital, imediat ce ni se vor oferi detalii despre stare lui o sa va anunt aici pe pagina lui, sa speram ca vom primi curand vesti cat mai bune. Sa ne rugam ca totul sa fie doar un vis urat!”, se arată pe facebook. 

 Un alt prieten de al său a precizat că familia jurnalistului va sosi mâine la Paris:

”Ca sa fie clar pentru toata lumea, Andrei a fost indus de medicii francezi in coma, starea lui este una grava, se stie ca deja sunt doua victime de nationalitate romana, Andrei este sustinut de ambasada spaniola la Paris, documentele care le avea la el il acreditau ca cetatean spaniol, nu ma inundati cu mesaje in privat, pana maine medicii nu vor mai da nici un diagnostic, va multumesc pentru toate gandurile si ma scuzati ca nu va pot raspunde la mesaje, maine cand familia lui va fi aici voi putea sa va raspund la mesaje, sa ne rugam ca bunul Dumnezeu sa il readuca printre noi, inca nu este momentul ca el sa plece spre alte locuri”. 

Cel puţin 158 de persoane au murit, vineri seara, în urma unor multiple atacuri armate petrecute în centrul Parisului. Totodată, trei explozii au avut loc în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania. Președintele francez, Francois Hollande, care asista la meci, a fost evacuat. Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză, notează BBC. Președintele francez, Francois Hollande, a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul Franței.