MENIU

Un fost deținut politic a locuit 23 de ani pe aceeași scară cu călăul său.

<p>Eliberare scandaloasă din puşcărie. A omor&acirc;t o fată si a făcut doar un an şi două luni de &icirc;nchisoare</p>

Mihai Bontea a povestit că anchetatorul şi torţionarul său a fost Aurel Mihalcea. "Am locuit 23 de ani pe aceeaşi scară de bloc cu anchetatorul meu", a dezvăluit fostul deţinut politic drama vieţii sale trăită şi după eliberarea din temniţele comuniste. "L-am iertat, dar n-am avut puterea să discut. Îmi crea o totală atmosferă de neplăcere când îl vedeam". Mărturia cutremurătoare a unui fost deţinut politic, încarcerat în puşcăriile comuniste, a fost prezentată în exclusivitate miercuri seara, la emisiunea Prim Plan. Fostul deţinut politic Mihai B0ntea şi Radu Preda, directorul IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc), au fost invitaţii Mădălinei Puşcalău Dobrovolschi. - See more at: http://stiri.tvr.ro/fostul-detinut-politic-mihai-bontea-si-povestea-sa-fabuloasa-tortionarul-a-locuit-23-de-ani-pe-aceeasi-scara-cu-el_70612.html#sthash.1rVvmd24.dpuf

La 17 ani, Mihai Bontea a fost comandat la 8 ani de temniţă pentru că a făcut parte dintr-o asociaţie de copii care au avut 2 arme "în dotare". Le găsiseră, nu le-au predat şi s-au jucat cu ele "de-a hoţii şi vardiştii".

 În 1959 Securitatea i-a descoperit, i-a arestat şi condamnat. Este povestea pe care Mihai Bontea a spus-o miercuri seara, în premieră, la emisiunea Prim Plan moderată de Mădălina Puşcalău Dobrovolschi.

 

Mai multe articole despre:
null