MENIU

Ucrainenii care fug din calea războiului își găsesc sfârșitul pe drumul spre România. Șase oameni au fost găsiți înecați în Tisa

Granița dintre România și Ucraina a devenit o cale periculoasă pentru cei care încearcă să scape de ororile războiului din Ucraina. Într-o zi tragică, autoritățile au descoperit șase cadavre în râul Tisa, patru pe partea ucraineană și două pe partea română.

Oamenii încearcă să fugă din calea războiului

De la începutul conflictului din Ucraina, zeci de persoane și-au pierdut viața încercând să traverseze ilegal granița, sperând să găsească refugiu în România. Unele trupuri au fost descoperite în râul Tisa, iar altele în munți, încercând să evite controalele de frontieră.

Ucrainenii sunt determinați să fugă de război și să ajungă în țări precum România, însă mulți dintre ei plătesc un preț foarte mare pentru acest vis de siguranță. Grupuri infracționale profită de disperarea oamenilor și le cer sume mari de bani pentru a-i trece ilegal peste graniță.

Autoritățile trag un semnal de alarmă

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Andriy Demchenko, a confirmat că astfel de tentative de trecere ilegală a frontierei se înregistrează zilnic. Ucrainenii se îndreaptă către vest, încercând să ajungă în țări precum Polonia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova și România.

Autoritățile române și ucrainene fac eforturi pentru a opri acest fenomen tragic, însă multe vieți sunt pierdute în căutarea disperată a unui adăpost în afara zonelor afectate de conflict. În timp ce unii reușesc să supraviețuiască și să fie salvați, alții sfârșesc tragic, adâncind durerea și tragedia unei situații deja extrem de dificile.