MENIU

Florin Piersic, adus de urgență în București. Medicii de la Matei Balș au facut anunțul: care este, de fapt, starea de sănătate a actorului

Florin Piersic, adus de urgență în București

Florin Piersic a fost transportat, marți seară, cu o aeronavă SMURD, de la Cluj, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, la București. Aeronava a aterizat pe aeroporul Băneasa, iar marele actor a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Cu puțin timp în urmă, unitatea spitalicească a transmis noi informații despre starea de sănătate a actorului.

„Domnul Florin Piersic a ajuns la ora 22:30 la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals".
Nu este pe sectia de Terapie Intensiva, este internat pe o sectie normala, este stabil si urmeaza sa fie evaluat in cel mai scurt timp.
Familia isi doreste sa se pastreze confidentialitatea informatiilor legate de pacient”, a transm,is unitatea spitalicească.

Conform surselor Realitatea Plus, acest transfer a avut loc la solicitarea familiei. Deși medicii care s-au ocupat de îngrijirea lui până acum i-au făcut operație la Cluj și spun că starea lui este stabilă, familia a cerut ca el să fie tratat în Capitală.

Președintele Klaus Iohannis, primit de Joe Biden, la Casa Albă. Discuții despre susținerea SUA pentru șefia NATO: Am decis să continuăm dialogul - VIDEO

Avionul SMURD cu care a fost transferat Florin Piersic la București a părăsit un exercițiu NATO din Ungaria

”În aceste momente, avionul SMURD nr. 1123 execută o misiune secundară, pentru transportul unui pacient cu afecțiuni cardiace de la Cluj-Napoca la București.

La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exercițiul NATO „Vigorous Warrior 2024”, desfășurat în Ungaria”, a anunțat IGSU.

Conform surselor medicale, marele actor este în stare stabilă, este conștient și comunică. El va continua tratamentul cu antibiotice la Institutul Matei Balș. Tot aici, medicii se vor ocupa de problema pe care o are referitor la proteza de la genunchi. 

"Pot să vă spun că în cursul zilei de duminică a suferit o intervenţie de extragere de sonde şi îndepărtarea de stimulator. E într-o stare bună, sub tratament medicamentos în continuare, intervenţia a decurs fără probleme", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul Institutului Inimii, Florin Crişan.

Florin Piersic, în vârstă de aproape 90 de ani, a ajuns pe mâinile chirurgilor chiar în ziua de Paște, totul după ce infecția pornită de la genunchi s-a extins până în zona inimii.

Intervenția chirurgicală a avut loc la Institutul Inimii din Cluj Napoca. Florin Piersic a fost internat acolo după ce medicii au văzut că infecția se răspândise în tot corpul.

Florin Piersic a ajuns pentru prima oară la spital, săptămâna trecută, după i s-a făcut rău la sfârşitul unui spectacol de teatru. 

Caracatița lui Coldea: cum a pus bazele mafiei gunoaielor. Cine sunt cărăușii prin care acționa omul Serviciilor?