MENIU

Ucraina, REACȚIE după ce Emmanuel Macron cere ca Rusia „să nu fie umilită”: „Aceste apeluri umilesc doar Franța”

Emmanuel Macron / Foto: Profi Media

Ucraina a reacționat după noile declarații ale președintelui Emmanuel Macron. Președintele Franței a revenit cu declarațiile despre umilirea Rusiei. 

Ministrul de Externe al Ucrainei a venit cu o replică dură la apelul președintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat din nou că Rusia „nu trebuie umilită”, în perspectiva negocierilor de pace care vor urma după încheierea conflictului din Ucraina.

Președintele FranțAcesta spune că este foarte important „să nu umilim Rusia” pentru ca, atunci când luptele încetează în Ucraina, să poată fi găsită o soluţie diplomatică. În opinia sa, acest lucru va ajuta la găsirea unei soluții diplomatice pentru a înceta războiul din Ucraina. Iar Parisul va juca un rol de mediere pentru a pune capăt conflictului, a mai afirmat Macron.

„Apelurile pentru a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franța și orice altă țară care ar solicita asta. Pentru că Rusia este cea care se umilește. Mai bine ne concentrăm cu toții pe cum să punem Rusia în locul ce i se cuvine. Asta va aducea pacea și va salva vieți”, a fost replica șefului diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba.

„Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca în ziua în care luptele încetează să putem construi o rampă de ieşire prin intermediul mijloacelor diplomatice. (...) Sunt convins că Franţei îi revine rolul de a fi o putere de mediere”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu publicat sâmbătă de presa regională.

Emmanuel Macron a încercat să menţină dialogul cu preşedintele rus Vladimir Putin de la declanșarea invaziei ruse la 24 februarie. Deși a avut numeroase dialoguri cu Vladimir Putin, Macron nu a reușit să obțină de la liderul de la Kremlin oprirea focului.