MENIU

Turcii își dezvoltă afacerile în România. O nouă fabrică de 4.000 de angajați

Investiții turcești în România

Autorităţile din Dâmbovița ar putea da în curând autorizaţia de construcţie pentru o nouă fabrică a producătorului turc de electrice şi electrocasnice Arcelik, proprietarul brandului Arctic. Lucrările ar putea începe în mai și ar putea duce fabrica la 4.000 de angajați.

Grupul turc Arcelic, proprietarul fabricii Arctic Găieşti, se pregăteşte să demareze lucrările de construcţie a celei de-a doua fabrici din România, la Ulmi, judeţul Dâmboviţa.

Miercuri, în localitatea dâmboviţeană a avut loc o dezbatere publică privind investiţia estimată la aproximativ 100 milioane de euro a celor de la Arcelik, care vor să construiască acolo o fabrică de maşini de spălat rufe şi vase.

Urmează ca primăria să acorde autorizaţia de construcţie, astfel încât producătorul să poată începe lucrările. Lucrările ar putea începe la finele lunii viitoare sau în luna mai, au spus pentru Economica.net oficiali ai primăriei Ulmi.

"În 2-3 săptămâni sperăm să primească (Arcelik n.red) autorizaţia de construcţie pentru a demara investiţia. Din discuţiile pe care le-am avut cu managementul companiei, o primă capacitate ar putea fi operaţională în 8-10 luni (de la începerea construcţiei n.red), a declarat Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Potrivit acestuia, turcii de la Arcelik vor începe mai întâi să producă un anumit tip de electrocasnice, urmând ca proiectul să se extindă treptat pentru a include toate liniile prevăzute în proiect. "La finalul investiţiei fabrica ar putea ajunge până la 4.000 de angajaţi", a mai precizat Oprea.

Mai multe articole despre:
Turcia angajări turci arctic arcelik investitori turci