MENIU

Toate acuzaţiile lui Tudorel Toader, bazate pe o eroare? Avem reacția ministrului Justiţiei

Tudorel Toader

Demersul lui Tudorel Toader de a-l înlocui pe procurorul general Augustin Lazăr a ajuns într-o fază halucinantă. Contactat de realitatea.net, ministrul Justiţiei a oferit prima explicaţie. Detaliile, mai jos.

Potrivit surselor citate de Realitatea TV, tot eşafodajul pe care şi-a construit Tudorel Toader argumentaţia legată de Augustin Lazăr ar avea la bază greşeala unei grefiere. În dosarul de candidatură pentru şefia Parchetului General, ar fi fost trimise, din greşeala, de o grefieră începatoare, 12 lucrari, în loc de 10.

Cele două, în plus, îl vizau pe Klaus Iohannis, dar una dintre ele ar fi semnată de CRISTIAN LAZĂR, nu de Augustin Lazăr, conform luju.ro. Lucrarea n-a fost trimisă către CSM, tocmai pentru că cei de la Ministerul Justiţiei ar fi depistat eroarea. 

Într-o replică oferită în exclusivitate pentru site-ul realitatea.net, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că grefierele nu se ocupă de dosarele de candidatură. 

Întrebat de www.realitatea.net dacă există posibilitatea ca ordonanţa de clasare în cazul preşedintelui Klaus Iohannis să fie semnată nu de Augustin Lazăr, ci de Cristian Lazăr, iar la mijloc să fie o eroare de grefă, Tudorel Toader a replicat: "Nu cred. Grefa nu se ocupă de dosarele de candidatură!".

UPDATE | După aproximativ două ore, Tudorel Toader a postat pe pagina lui de Facebook următorul mesaj: 

"Simple precizari !
Nu a fost si nu este nici o eroare referitoare la ordonanta de clasare din dosarul de candidatura a lui A. Lazar.
Intrebarea mea era urmatoarea - cum se justifica o astfel de ordonanta in dosar ?
In sfarsit aflam si " justificarea"- a gresit grefiera care a multiplicat lucrarile acestuia.
Reamintesc si faptul ca tot o " greseala" a fost si pe data de 20 martie 2018, atunci cand grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fara ultimele doua pagini care se "lipisera" la exemplarul trimis la CSM !"

 

.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis tudorel toader Augustin Lazăr