MENIU

Tranșa a treia de bani din PNRR depinde de reforma companiilor de stat - Anunțul lui Marcel Boloș

Marcel Boloș - ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș a declarat pentru un post de radio că tranșa a treia de bani de la PNRR depinde de reforma companiilor de stat. Mai mult, el a dat asigurari ca România nu va pierde niciun leu din tranșa a doua. 

„Ce pot să vă asigur cu certitudine este că nu vom pierde din cererea de plată doi niciun euro. Vor fi cel mult amânați. Cel mult amânate. Avem un patrimoniu al statului de la resursele naturale, gaze, tot ce avem rețelele de transport, distribuție, energie electrică, gazele naturale. 

Toate companiile statului care administrează acest imens patrimoniu vor trebui, de acum înainte, să lucreze după indicatori de performanță care vor presupune la unison performanța economică.

Noi trebuie să închidem până la cererea de plată 3, până în iunie, această reformă. Urmează subvențiile. Deci noi, dacă gestionăm bine aceste categorii de cheltuieli, n-o să fie toate companiile statului care primesc subvenție, dar o să fie companii de stat... bani”, a spus Marcel Boloș.

Mai multe articole despre:
bolos pnrr bani romania