MENIU

Tragedie în China: 14 morți și dispăruți în urma alunecărilor de teren

tragedie în China

Cel puțin 14 oameni au murit sau sunt dispăruți în urma ploilor torențiale și a alunecărilor de teren din ultimele 24 de ore, în zone din sudul și centrul țării.

În Guizhou, o provincie săracă din sud-vestul Chinei, șase persoane sunt căutate după producerea unei alunecări de teren care a afectat trei sate.

În localitatea Tongren, situată în zonele montane, la circa 1.500 de kilometri sud-vest de Shanghai, 19 locuinţe au fost îngropate sub pământ, iar alte 60, avariate, potrivit autorităţilor locale. Peste 150 de persoane au primit ordin de evacuare.

O altă alunecare de teren, produsă în provincia Hubei, din centrul Chinei, a provocat moartea a opt persoane, potrivit presei locale

În anumite regiuni, din cauza inundațiilor, a fost nevoie ca elevii care susțin bacalaureatul să fie transportaţi în ambarcaţiuni gonflabile pentru a ajunge la centrele de examinare. Recent, 21 de oameni au murit și 15 au fost grav răniți după ce autobuzul în care se aflau a plonjat într-un lac artificial, în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei. Autobuzul transporta liceeni.

Inundațiile produse de la începutul anului au făcut până acum cel puțin 120 de victime, morţi şi dispăruţi, iar pagubele se ridică 5,2 miliarde de euro, potrivit estimărilor autorităților, citate de Agerpres.



Mai multe articole despre:
china alunecari de teren inundatii