MENIU

Tot mai mulți turiști se rătăcesc pe munte. Salvatorii trag un semnal de ALARMĂ

Turiști rătăciți munte / Captură foto

Mai mulți turiști care s-au aventurat neechipați în Munţii Făgăraş au fost găsiti de salvamontişti în ultima clipă, în prag de hipotermie. Pentru că amatorii de drumeții se rătăcesc tot mai des, nu se informează despre traseu și nu se echipează corespunzător, salvatorii vor să inițieze o campanie în care să le atragă atenția asupra regulilor de siguranță pe munte, relatează Realitatea PLUS.

Patru turiști din Râmnicu Vâlcea au fost găsiţi pe rute diferite după ce s-au pierdut din cauza ceții. Unul a fost localizat pe un traseu cu nume predestinat: Valea Rea, în vrem ce ceilalți trei au fost recuperați din refugiul Viștea Mare.

"I-am gasit epuizati, destul de speriati, aproape în hipotermie. I-am adus în siguranță", spun reprezentanții Salvamont.

În urmă cu o zi, salvatorii montani au avut alte 5 intervenții, cu turişti epuizaţi sau răniţi. În niciunul dintre cazuri, aceştia nu aveau echipament adecvat traseului.

O campanie pentru informarea corectă va fi organizată.

"Vom începe o campanie de de prevenirea accidentelor ce se va încheia pe 1 august", a afirmat Sabin Cornoiu, preşedintele Salvamont România.

Salvamontișii trag un semnal de alarmă și spun că echipamentul corespunzător și pregătirea înainte de un traseu montan nu trebuie ignorate sub nicio formă