MENIU

Tot mai multe gravide ajung la spital cu COVID-19. MESAJUL medicilor

Gravidă

Este alertă în spitalele din țară. Tot mai multe femei însărcinate se îmbolnăvesc de COVID-19. Medicii spun că, timp de trei luni, nu au fost așa multe cazuri, dar acum situația s-a schimbat. O tânără din Bacău, de exemplu, însărcinată în 28 de săptămâni, este internată la Terapie Intensivă, relatează Realitatea PLUS.

După aproximativ 3 luni, la Maternitatea "Elena Doamna" din Iași au reînceput să apară cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2 în rândul gravidelor.

Cel mai recent caz este al unei femei cu o sarcină de 28 de săptămâni care a fost transportată de urgență de la Onești la Iași. Starea ei de sănătate era gravă, cu afectare pulmonară, fiind nevaccinată anti-Covid-19. Gravida a fost internată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ANI), având nevoie de asistență medicală de specialitate.

Cadrele medicale au transmis că în prezent starea sa de sănătate este stabilă.

În prezent, la Maternitatea "Elena Doamna" din Iași vin gravide din toată zona Moldovei. În valurile pandemice aici erau tratate câte 2-3 cazuri de terapie intensivă, dar au fost perioade și când erau tratate și câte 10 gravide simultan. 

Medicii transmit că singura soluție pentru a scăpa de COVID-19 este vaccinarea. 

Mai multe articole despre:
gravide spital covid coronavirus gravide