MENIU

Telekom Romania. Veşti proaste pentru Telekom

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a sancţionat Telekom Romania Mobile Communications cu două amenzi în cuantum de 1,1 milioane lei pentru incidentul de securitate din luna martie 2018.

"Analiza documentelor transmise de către Telekom Mobile cu privire la incidentul de securitate care i-a afectat reţeaua în luna martie a acestui an a arătat că au fost încălcări grave ale condiţiilor de disponibilitate ale serviciilor furnizate către utilizatori. A fost cel mai grav incident înregistrat pe piaţa comunicaţiilor electronice din România, prin urmare am aplicat acestui furnizor două amenzi în valoare totală de 1.100.000 de lei", a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Telekom Romania Mobile Communications a fost sancţionată pentru nerespectarea obligaţiei prevăzute în Licenţa de utilizare a frecvenţelor radio deţinută de a se asigura că indisponibilitatea reţelei este mai mică de 35 de minute pentru o perioadă de 6 luni şi, respectiv, nerespectarea obligaţiei de a păstra log-urile de reţea înregistrate la nivelul de granularitate din Licenţă, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
Telekom telekom românia