MENIU

Tătăl unei victime a MH17 a murit cu "inima zdrobită" de pierderea unicei fiice și a familiei ei

<p>&nbsp;Zborul MH17</p>

Catastrofa MH17 a făcut o victimă în plus, un olandez în vârstă de 93 de ani murind de "durerea de nedescris" pe care i-a provocat-o pierderea unicei sale fiice, a ginerelui şi celor doi nepoţi, a anunţat familia, potrivit Mediafax.

Hendrik Palm a murit din cauza "durerii de nedescris pe care i-a provocat-o pierdera fiicei sale Erla, a ginerelui său Rob şi a nepoţilor Merel şi Mark", se arată într-un ferpar publicat în ziarul local "De Stentor".

Potrivit publicaţiei, Hendrik Palm, un locuitor din Roden (nord), a decedat marţi, la cinci zile de la prăbuşirea Boeingului 777 al companiei Malaysia Airlines cu 298 de persoane, dintre care 193 erau cetăţeni olandezi.

O zi de doliu naţional a fost respectată miercuri în Olanda.

În ferpar li se aduce un omagiu celor patru membri ai familiei, care se afla la bordul avionului doborât într-o zonă din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiştilor proruşi, acuzaţi de doborârea avionului.

Presa olandeză a scris că familia, care locuia tot la Roden, mergea în vacanţă în Malaysia. Merel, nepotul lui Hendrik Palm, avea 17 ani, iar fratele acestuia, Mark, avea 12 ani.

Contactat de către postul regional RTV Drenthe, un văr al Erlei a spus că aceasta era cea care îl îngrijea pe tatăl ei, văduv şi infirm.

Numeroase mesaje de condoleanţe au fost postate pe Internet.

"Dragă Palm, îmi pare rău că ai murit cu inima zdrobită şi sper că eşti împreună cu fiica ta", scrie "o mamă".

Numeroase cadavre au fost aduse în Olanda pentru a fi identificate, dar altele se află în continuare la locul catastrofei, unde activitatea anchetatorilor este încetinită de confruntări armate între loialişti şi separatişti proruşi, care se intensifică.