MENIU

Tăriceanu, scos din minți de Iohannis. "Da, dragi români, dl președinte are dreptate"

<p>Tariceanu</p>

Liderul ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, a găsit o nouă modalitate de a-l ataca pe Klaus Iohannis. Într-un mesaj postat pe Facebook la scurt timp după declarațiile șefului statului cu privire la referendum, Tăriceanu repetă retoric "Sunt de acord cu dl Iohannis" doar pentru a-l lovi sub centură. Tăriceanu dă de înțeles că va contesta la CCR întrebările anunțate azi de Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu afirmă că e de acord cu ideea lui Iohannis de modificare a Constituției, dar în așa fel încât să-l împiedice pe președinte să organizeze un "referendum inutil", cu întrebări "fără subiect și predicat pe care le-a visat noaptea".

Cu alte cuvinte, scrie acid Tăriceanu, Constituția trebuie modificată în asemenea fel încât să existe "un filtru între fanteziile unui Președinte și punerea lor în practică".

Tăriceanu cere Curții Constituționale să spună dacă întrebările acestui referendum sunt constituționale, dând de înțeles că ALDE ar putea ridica obiecții de constituționalitate la CCR.

"Am crezut că acest referendum e doar unul inutil, menit să-l aducă pe dl Iohannis mai devreme în campania pentru al doilea mandat! Acum, după ce am văzut cele 2-3 întrebări, cred că acest referendum este o rușine!", spune Tăriceanu care s-a văzut azi în situația de a i se cere iarăși excluderea partidului din familia europeană ALDE.

Doar prin nervozitatea veștilor primite de la Guy Verhofstadt (vezi aici) se explică violența de limbaj a fostului premier:

Întrebarea acestui referendum este alta, spune Tăriceanu: "sunteți de acord ca un președinte care nu este capabil să pună corect o întrebare în limba română să poată candida la o funcție publică în statul român?".

Iohannis face MARELE ANUNȚ, după ce a stabilit întrebările pentru referendum

Mesajul complet al lui Călin Popescu Tăriceanu:

"Sunt de acord cu dl Iohannis! Da, dragi români, dl Iohannis are dreptate! Constituția României trebuie modificată!

Trebuie modificată în asemenea fel încât un Președinte al Republicii, care noaptea visează niște întrebări fără subiect și predicat pentru un referendum inutil să nu mai poată să pună în practică, pe banii și munca românilor, orice fantezie!

Da, Constituția trebuie modificată în asemenea fel încât să existe un filtru între fanteziile unui Președinte și punerea lor în practică! Cred că este necesar ca cea mai înaltă instanță din România, Curtea Constituțională, să spună dacă întrebările acestui referendum inutil sunt constituționale, dacă ele nu încalcă drepturi și libertăți ale cetățeanului sau dacă nu au decât un scop electoral.

Întrebările dlui Iohannis ne-au băgat pe toți într-o ceață și mai adâncă! Înțelegem din ele că dl Iohannis nu are nici o problemă cu grațierea unui criminal sau violator, dar este ferm convins să țină la beci pe cel care a comis o faptă de corupție! Înțelegem, de asemenea, că dl Iohannis vrea ca oricine să poată contesta ordonanțele guvernului la Curtea Constituțională! Când s-a gândit la oricine, a avut în vedere Bundestagul, Duma sau primarul din Fierbinți?

Am crezut că acest referendum e doar unul inutil, menit să-l aducă pe dl Iohannis mai devreme în campania pentru al doilea mandat!

Acum, după ce am văzut cele 2-3 întrebări, cred că acest referendum este o rușine!

De fapt, întrebarea acestui referendum este alta: sunteți de acord ca un președinte care nu este capabil să pună corect o întrebare în limba română să poată candida la o funcție publică în statul român?", scrie CP Tăriceanu.