MENIU

Tânărul din Arad, târât de o maşină şi abandonat în stare critică pe un drum, a murit la spital

Arad: Tânărul târât de o maşină şi abandonat în stare critică pe un drum a murit la spital

Tânărul care în urmă cu aproape o lună a fost găsit în stare critică, în mijlocul unui drum din localitatea arădeană Şiria, după ce ar fi fost târât cu o maşină pe o distanţă de câteva sute de metri, suferind răni extrem de grave, a murit la spital, marţi, în urma unui stop cardio-respirator.

Potrivit medicilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pacientul de 27 de ani - internat cu leziuni foarte grave, cu fesele secţionate şi pielea smulsă de pe spate - a decedat, încercările de resuscitare fiind fără rezultat.

"A fost un deces subit, pacientul suferind un stop cardio-respirator iresuscitabil a cărui cauză va fi stabilită la autopsie", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Wiener. Surse din rândul anchetatorilor afirmă că în cursul cerectărilor au fost audiaţi suspecţi din localitatea Şiria, care se aflau în conflict cu victima, iar dosarul penal deschis ar putea avea o nouă încadrare, fie de omor, fie de lovituri cauzatoare de moarte.
La sfârşitul lunii februarie, poliţiştii şi procurorii arădeni au început o anchetă pentru a clarifica împrejurările în care bărbatul de 27 de ani a suferit leziuni foarte grave, fiind târât de o maşină câteva sute de metri şi abandonat pe un drum, cercetările vizând şi ipoteza unui act deliberat de agresiune.

Potrivit anchetatorilor, tânărul a fost găsit, în noaptea de 22 spre 23 februarie, pe o stradă din localitatea arădeană Şiria, cu leziuni foarte grave. Trei echipaje de poliţişti au mers la faţa locului pentru cercetări, iar iniţial cazul a fost înregistrat ca accident, crezându-se că bărbatul a fost acroşat şi târât pe şosea de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul faptei.

Victima a fost transportată la spital în comă, iar medicii afirmau că are numeroase leziuni interne şi externe, între care la coloana cervicală, la cap şi traumatisme în zona toracică şi abdominală. "Are o bună parte din ţesuturile moi de pe coapse şi fese lipsă, practic aproape nu mai are fese. Lipsa ţesutului a cauzat o infecţie gravă, iar pronosticul este foarte rezervat", declara purtătorul de cuvânt al spitalului arădean, care preciza că tânărul avea "urme de legare" la încheieturile mâinilor.

Poliţiştii au predat cazul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, considerând că ar putea fi vorba despre o vătămare corporală cu intenţie.

Procurorul de caz Codrin Gavra declara că se are în vedere atât ipoteza unui accident, cât şi a "unui act deliberat de agresiune". Ulterior, surse din rândul anchetatorilor declarau că în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor, autorii fiind necunoscuţi.

Primarul comunei Şiria, Valentin Bot, declara că în noaptea incidentului i-a însoţit pe poliţişti câteva ore în timpul cercetărilor şi că o dâră de sânge se întindea pe o distanţă de peste 400 de metri până la locul în care a fost găsită victima.

"Dâra de sânge a pornit pe strada Avram Iancu, într-un loc în care pe jos se afla o sticlă de bere, şi a ajuns pe a doua stradă, perpendiculară, la o distanţă de peste 400 de metri. Iniţial, am crezut că a fost o persoană în stare de ebrietate acroşată de o maşină şi târâtă, dar este posibil să fie vorba de un act criminal la mijloc", spunea primarul.

Edilul mai spunea că a fost de faţă când ambulanţa a preluat victima, care se afla în mjlocul şoselei, iar aceasta nu era conştientă, ci doar gemea. Potrivit sursei citate, bărbatul avea o situaţie materială precară, nu avea familie şi a fost crescut de o fundaţie umanitară. El locuia în chirie în casa unor localnici.