MENIU

Stela Popescu a murit: Imagini de colecţie din tinereţea actriţei

<p>STELA POPESCU</p>
<p>STELA POPESCU</p>
<p>STELA POPESCU</p>
<p>STELA POPESCU</p>
<p>STELA POPESCU</p>
<p>STELA POPESCU</p>

"Există un "ce" al artiştilor pe care unii îl au şi alţii nu; nu toţi sunt cei mai populari". O spunea Stela Popescu, invitată la emisiunea Ambasador România de la Realitatea TV din data de 29 ianuarie 2017. Marea doamna a teatrului românesc a vorbit atunci atât despre viaţă sa personală, cât şi despre care crede că sunt atributele care au consacrat-o. Stela Popescu a murit astăzi la ora 15:40, conform SMURD. Actriţa avea 81 de ani. Stela Popescu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe de la noi.  Rămâne să se stabilescă care au fost cauzele deceseului. 

Stela Popescu, basarabeancă la origini, a povestit în ianuarie, la Realitatea TV, ce a însemnat fugă în România şi deportarea tatălui său în Siberia.

 

Artista a explicat: "Basarabia a trecut atunci printr-un lucru îngrozitor atunci. Când tata a fost luat, a fost luat tot ce se numea crema intelectualităţii basarabene şi dusă direct în Siberia. L-am reîntâlnit abia după 20 de ani, adică după 18 ani, el a stat în siberia 18 ani la minus 50 de grade.

Stela Popescu avea planuri mari până la sfârșitul anului

Era un amor şi mama. Au fost doi oameni frumoşi aşa şi doi oameni puternici, ţări, mama a plecat cu un copil în braţe...cu un copil de 7 ani în braţe, pleci tu în Barasarabia într-o căruţă, pe paie, de la Chişinău ne-au urcat în vagon...două săptămâni, în luna februarie, Chişinău-Sibiu, Piatră Olt, de fapt".

De asemenea, Stela a explicat de ce crede că unii artişti sunt mai populari decât ceilalţi.

"Există un "ce" al artiştilor, de aceea nu toţi sunt cei mai populari, au un ce....să ţi-l dau exemplu pe Florin Piersic, este cel mai popular artist al româniei, că aşa, artişti avem enorm de mulţi, suntem o ţară plină de talent....dar există un ce pe care unii îl au şi alţii nu îl au depinde ce gen de teatru ai făcut....că dacă joci hamlet, nu trece lumea pe lângă ţine şi bate din palme", spune artista.

Stela Popescu a murit. Care a fost cel mai mare secret al actriţei. Chiar artista l-a dezvăluit

Stela Popescu a vorbit şi despre cheia succesului ei.

"Eu am avut noroc că am jucat la revista şi am făcut multă televiziune şi atunci lumea m-a cunoscut. Eu am jucat foarte mult, am avut norocul să am un soţ care scria foarte bine şi care întotdeauna mi-a oferit nişte texte bune. Şi atunci lumea ne-a reţinut mai repede şi ne-a mulţumit mai repede adică ceea ce au auzit la noi era interesant şi binefăcător şi atunci sigur că am rămas în mintea oamenilor".

Stela Popescu a murit! 50 de lucruri de ținut minte despre Doamna Teatrului de Revistă

Stela Popescu a murit. Stela Popescu a fost o actriță română de teatru, film și televiziune. A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel.

Stela Popescu a murit. Cine este femeia care îi va moşteni TOATĂ AVEREA

Stela Popescu a murit. Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în prezent. În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican. Totodată, joacă în celebra serie de spectacole "Boema" de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde lucrează și în prezent. Pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu strălucește în piese precum "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea" etc. A jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" și 10 ani în "Plicul". A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu, conform wikipedia.ro. 

Stela şi Arşinel, de peste 40 de ani împreună. Cuplul de aur al teatrului de revistă românesc

Între anii 1971 și 1979 face cuplul, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică. Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela - Alexandru Arșinel, care a început în 1979, acesta a fost garanția umorului de calitate și în prezent, dar și în trecut, când textele scenetelor erau semnate Mihai Maximilian.

În 1958, debutează în cinematografie în pelicula "Alo? Ați greșit numărul". A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), etc.

Stela Popescu a murit. Ce povestea despre SINGURA sa întâlnire cu Nicolae Ceauşescu

Stela Popescu a făcut o carieră și în televiziune. A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile "O stea printre stele" (2006) și "Stela și Arșinel" (2005) care reunesc o parte dintre aparițile televizate ale Stelei Popescu.

Începând jumătatea anilor '90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV

Joacă în serialul TV "Cuscrele" (2005-2006) precum și în telenovelele "Râzboiul sexelor" (2007-2008), "Regina" (2008-2009) și "Aniela" (2009-2010) în rolul Coanei Chiva. În 2011 revine cu o participare specială în telenovela Iubire și Onoare.

Stela Popescu a murit: Premiile primite

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În data de 10 septembrie 2013, fostul rege Mihai I al României i-a conferit, (prin fiica sa, principesa Margareta) într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”. 

În data de 21 decembrie 2015, când artista a împlinit vârsta de 80 de ani, președintele României, Klaus Werner Iohannis a decorat-o cu Ordinul național „Steaua României” în grad de cavaler, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale.

Stela Popescu a murit. Ion Dichiseanu: E o lovitură înfiorătoare. Stela Popescu era un fenomen

În data de 9 iunie 2016, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit titlul onorific „Artist al Poporului” în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea artei teatrale și cinematografice, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova.